Món Esport
Eric Garcia aprova el primer examen com a mig centre
  • CA

Eric Garcia ha jugat, per primera vegada, de mig centre. El central internacional del Futbol Club Barcelona s’ha estrenat en aquesta demarcació al Martínez Valero davant l’Elx, amb la contundent victòria blaugrana (0-4). De fet, Xavi Hernández ja va insinuar en la roda de premsa prèvia del partit que Eric té aquestes virtuts que són necessàries per desenvolupar-se a l’eix del centre del camp. Fins i tot, es va aventurar a comparar-lo amb Rafa Márquez, actual entrenador del Barça Atlètic i exjugador blaugrana.

“Tinc qualitats per ser pivot”

Eric Garcia s’ha mostrat “content” amb els seus minuts com a mig centre i pel fet de recuperar un lloc a l’onze inicial: “Tot el que sigui ajudar l’equip, encantat. Una mica més cansat que de central, però bé”, ha argumentat després del partit amb una rialla a la boca. Un jugador que, tot i tenir només 22 anys, ha gaudit de grans entrenadors durant la seva carrera professional, com ara Pep Guardiola (Manchester City) o Luis Enrique (Selecció Espanyola).

“La meva posició és la central, però si he de jugar de mig centre, ho faré. Tinc qualitats per fer-ho”, ha sentenciat Eric. Si més no, les primeres intencions del jove blaugrana en aquesta difícil i crucial posició han estat bastant encoratjadores, ocupant bé l’espai, distribuint la pilota amb criteri i obrint el joc amb celeritat. De fet, Ferran Torres ha dit que sembla que faci “cinc anys” que Eric juga de pivot.

Jordi Cruyff, director de scouting internacional del Barça | Europa Press
Jordi Cruyff, director esportiu del Barça | Europa Press

Tot plegat, idea de Jordi Cruyff

Sense confirmar si el canvi tindrà recorregut, el tècnic Xavi Hernández s’ha mostrat satisfet amb l’actuació d’Eric com a pivot: “Portava un parell de mesos jugant per dins en els jocs de posició a l’entrenament, podem tenir un gran pivot”. I aprofitant per confirmar que la patent de la idea té nom i cognom: Jordi Cruyff. El director esportiu, fill del gran Johan Cruyff, ja li va comentar aquesta idea a Xavi la temporada passada, ja que li veu unes condicions ideals per a ser el mig centre del Barça.

Podria ser aquest canvi de posició la solució a l’ostracisme d’Eric Garcia? Podria ser una nova via per triomfar al Barça? El temps dirà. Mentresant, el ‘central’ de Martorell haurà de continuar aprofitant oportunitats com aquesta per a recuperar el seu lloc a l’onze. Qui sap si, fins i tot, el Barça ha trobat el desitjat relleu de Sergio Busquets.



Més notícies
Ansu Fati celebra el seu gol contra l'Elx | FC Barcelona
El Barça torna de l’aturada amb una golejada per recuperar sensacions (0-4)
Notícia: El Barça torna de l’aturada amb una golejada per recuperar sensacions (0-4)
Comparteix
Els blaugranes han assaltat amb molta facilitat l'Estadi Martínez Valero de l'Elx, cuer de la Lliga
Gerard Piqué durant l'entrevista amb Gerard Romero | Twitch
Piqué, sense embuts: Messi, Ansu Fati, les crítiques…
Notícia: Piqué, sense embuts: Messi, Ansu Fati, les crítiques…
Comparteix
L'exjugador del Barça i actual president de la Kings League ha parlat amb el periodista Gerard Romero sobre diversos temes d'actualitat blaugrana
Arnau Martínez celebrant el primer gol del Girona | Girona FC
El Girona s’imposa a l’Espanyol i el derbi es queda a Montilivi (2-1)
Notícia: El Girona s’imposa a l’Espanyol i el derbi es queda a Montilivi (2-1)
Comparteix
El Girona s'ha endut un derbi català realment tens i amb expulsions contra l'Espanyol a l'Estadi de Montilivi
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Laporta afirma que defensarà el Barça “fins a l’última gota de sang”
Notícia: Laporta afirma que defensarà el Barça “fins a l’última gota de sang”
Comparteix
El president del Futbol Club Barcelona va comparèixer en un Congrés de Penyes i va fer una apassoniada defensa del club, fent al·lusió al cas Negreira

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa