Món Esport
El Girona s’imposa a l’Espanyol i el derbi es queda a Montilivi (2-1)

El Girona s’ha endut un derbi català emocionant, tens i amb expulsions contra l’Espanyol a l’Estadi de Montilivi. El conjunt de Míchel ha sumat els tres punts gràcies als gols d’Arnau Martínez, amb una volea impressionant, i de Cristhian Stuani, des del punt de penal. 34 punts i desens classificats. D’altra banda, el conjunt periquito havia aconseguit empatar mitjançant Martin Braithwaite, però s’ha quedat amb la mel als llavis. 27 punts, a un del descens.

Domini gironí a la primera meitat, sense encert

La primera part ha estat realment intensa, tant al camp com a la grada, en un partit sense molta tradició, però que s’està convertint en un derbi contemporani d’alt voltatge. El conjunt local ha assumit des de bon principi la iniciativa i ha gaudit de la pilota en gran part de la primera meitat, però sense encert de cara a porteria. El conjunt blanc-i-blau, per la seva banda, ha esperat més al seu camp però pressionant amb intensitat en tot moment. I si algun jugador ha sobresortit, aquest ha estat l’ucraïnès Tsyhankov. El jugador del Girona ha estat un dels protagonistes dels primers 45 minuts gràcies a les seves punyents internades per banda dreta. Més enllà d’això i d’alguna altra jugada aïllada amb protagonisme per al ‘Taty’ Castellanos, Girona i Espanyol han marxat amb un empat a zero al descans després d’una primera part sense ocasions clares de gol.

David López i Joseu lluitant per una pilota | RCD Espanyol

A la segona part arriben els gols… i les expulsions

La segona meitat ha iniciat sense canvis a les banquetes i tampoc a sobre el terreny de joc, amb un Girona i un Espanyol renyits i disposats a endur-se els tres punts en tot moment. Després d’uns primers minuts d’incertesa, l’equip de Míchel ha posat una marxa més i ha estrenat el marcador mitjançant un golàs d’Arnau Martínez (1-0, minut 53). El de Premià de Dalt ha avançat el Girona engaltant una volea després de controlar la pilota i posar-se-la alta per enganxar-la. Pacheco, molt tapat, no ha pogut reaccionar i la pilota ha entrat per tot l’escaire.

La tensió ha anat en augment, fins al punt de ser expulsat Reinier, que es trobava a la banqueta local, per protestar en excés (minut 72). I un minut després, ha arribat el gol de l’empat. Martin Braithwaite ha tornat a posar l’Espanyol al partit després d’una fase d’interrupcions. Posteriorment, una pentinada de Puado al segon pal ha permès que el danès hagi caçat la pilota a l’àrea petita per rematar de primeres i empènyer-la a dins (1-1, minut 73).

La pressió ambiental, ni de bon tros, ha disminuït als darrers instants de partit: Al minut 83, Sergi Gómez ha estat expulsat després d’una entrada revisada al VAR. Pocs minuts després, al 87, l’àrbitre ha assenyalat penal favorable al Girona després d’un aldarull a l’àrea periquita. Des dels onze metres, qui sinó, l’uruguaià Cristhian Stuani, que no feia ni cinc minuts que havia ingressat al terreny de joc, ha tornat a posar els blanc-i-vermells per davant definint a la perfecció (2-1, minut 88). I així ha finalitzat un nou derbi realment tens que, a aquest ritme, acabarà convertint-se en un clàssic del nostre futbol.



Més notícies
Sergio Busquets, durant un matx | FC Barcelona
Quan i on veure el partit del Barça contra l’Elx
Notícia: Quan i on veure el partit del Barça contra l’Elx
Comparteix
El Barça torna després de l'aturada de seleccions i visita un Elx que va cuer a la taula classificatòria en la jornada 27 de LaLiga
Xavi i Messi en una imatge d'arxiu | Europa Press
Xavi s’encarregarà personalment de convèncer Messi perquè torni
Notícia: Xavi s’encarregarà personalment de convèncer Messi perquè torni
Comparteix
El tècnic del Futbol Club Barcelona afrontarà personalment amb Leo Messi les pròximes setmanes la possibilitat del retorn de l'argentí al Camp Nou
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Laporta afirma que defensarà el Barça “fins a l’última gota de sang”
Notícia: Laporta afirma que defensarà el Barça “fins a l’última gota de sang”
Comparteix
El president del Futbol Club Barcelona va comparèixer en un Congrés de Penyes i va fer una apassoniada defensa del club, fent al·lusió al cas Negreira
Ronald Koeman i Leo Messi, durant la temporada 2020/2021 | Europa Press
Koeman dona una nova pista reveladora sobre el futur de Messi
Notícia: Koeman dona una nova pista reveladora sobre el futur de Messi
Comparteix
El neerlandès ha explicat que l'argentí va acabar la seva etapa al Barça feliç "perquè va veure que sortien joves"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa