El Barça, molt superior al Madrid, s’endú el clàssic de pretemporada (0-1)

El Barça de Xavi Hernández continua avançant a molt bon ritme en aquesta pretemporada. El Futbol Club Barcelona ha sortit victoriós del partit més important de la gira als Estats Units, el duel contra l’etern rival, el Reial Madrid, en un clàssic on els blaugranes han estat clarament superiors. L’enfrontament s’ha resolt amb un únic gol, una genialitat de Raphinha a la primera meitat que ha decantat el partit del costat culer. Els blaugranes, però, han tingut moltes més ocasions que els merengues i han portat la batuta del joc de forma inqüestionable. L’altre gran al·licient ha estat el debut de Robert Lewandowski amb la samarreta del Barça.

La crònica del clàssic de pretemporada

Des del primer minut de partit ha quedat clar que aquest partit no tenia absolutament res d’amistós. S’ha imprès un ritme molt superior al que s’acostuma a veure en duels d’aquestes característiques. El Barça, sobretot, ha estat molt intens en un dels trets diferencials del cruyffisme, el qual s’ha recuperat des de l’arribada de Xavi: la pressió després de pèrdua de pilota. De fet, gràcies a això ha arribat la primera gran ocasió dels blaugranes, amb una recuperació de Pedri a l’interior de l’àrea, que ha trobat Ansu Fati sol davant de Thibaut Courtois. Sorprenentment, el davanter guineà ha enviat el seu xut fora, fregant el pal. Pocs minuts abans, el Madrid ha tingut la seva única ocasió clara de la primera meitat, amb un xut llunyà de Fede Valverde que ha impactat contra el pal.

Raphinha marca el gol decisiu pel Barça

El quaranta-cinc minuts inicials han estat clarament dominats pel Barça. Tant és així que al vint-i-set els blaugranes s’han avançat al marcador. L’autor del gol ha estat Raphinha, en una acció que motiva d’allò més els culers pel seu fitxatge. El davanter brasiler s’ha inventat un xut des de més enllà de la frontal de l’àrea que ha anat directament a l’escaire. Courtois no ha pogut fer absolutament res per aturar el llançament estratosfèric del de Porto Alegre. Poca estona després, Lewandowski hauria pogut estrenar-se com a golejador blaugrana amb una rematada davant de Courtois que ha rebutjat miraculosament la defensa merengue.

El Madrid, molt inferior i inofensiu durant tot el partit

A la segona part han marxat molts dels atractius del primer temps, com Lewandowski, Ansu Fati o Raphinha, i han entrat futbolistes més habituals d’altres temporades, a excepció de Franck Kessié. L’ivorià ha tingut una ocasió molt clara després de desmarcar-se a la perfecció i rebre una gran passada de Sergi Roberto, però el seu xut, tou, ha acabat a les mans de Courtois quan ja ho tenia tot a favor per marcar. El Madrid també ha pogut empatar amb una acció combinativa que ha acabat amb un xut de Marco Asensio que ha marxat fregant el pal. Als minuts finals el Barça ha tornat a imprimir un ritme molt superior al del Madrid i no ha marcat de miracle. Ousmane Dembélé, Memphis Depay i Sergiño Dest ho han intentat amb ocasions molt clares, però Courtois, com sempre, ha estat immens i ha deixat la victòria culer en la mínima.

Robert Lewandowksi, en el seu debut com a blaugrana contra el Madrid | FC Barcelona