Derrota del Barça, que no arrodoneix la celebració de la Lliga (1-2)

El Futbol Club Barcelona ha jugat per primera vegada a casa des de la consecució del títol de campió de Lliga 2022-2023 i ho ha fet en una derrota contra la Reial Societat en un Camp Nou amb 88.049 espectadors (1-2). Els gols de Mikel Merino a la primera meitat i de Sorloth a la segona han tacat una celebració del títol de la competició domèstica que ha començat amb Sergio Busquets aixecant el trofeu a casa després d’aconseguir-lo a l’RCDE Stadium la setmana anterior. De fet, abans de l’inici del partit, el conjunt donostiarra ha dut a terme el passadís d’honor als blaugranes, un acte que el Camp Nou ha corejat. Una Reial que ha arribat al Camp Nou amb la necessitat d’endur-se els tres punts per tal de consolidar la quarta plaça de Champions, i així ho ha fet. Els donostiarres, que no guanyaven a Can Barça des del 1991, continuen en la lluita per assolir l’accés a la màxima competició europea després de deu anys sense fer-ho.

La Reial s’avança als 5 minuts

Malgrat l’ambient de festivitat, el partit ha iniciat, per part dels locals, amb una falta de concentració evident i una manca de confiança i de tensió per part d’algun jugador de la parcel·la defensiva com Koundé. Tot plegat ha suposat el gol de Mikel Merino als cinc minuts de partit. Una ocasió de Dembélé i dues de consecutives de Kessié entre els minuts 15 i 20 ha fet presagiar un possible rescabalament blaugrana, però res més lluny de la realitat. Alguna incursió per part de la Reial ha fet acte de presència i els visitants han tingut oportunitats per ampliar distàncies al marcador. Malgrat tot, descans amb 0-1 al marcador.

A la segona meitat, res més lluny de la realitat. Els de Xavi han sortit disposats a remuntar el partit des de l’inici de la represa, però no han pogut ni tan sols empatar-lo. De fet, la Reial ha pogut ampliar distàncies en alguna ocasió en la qual ha perdonat la vida als blaugranes, com la clara ocasió de Sorloth al 66′, quan no ha pogut rematar amb precisió un servei de falta lateral. Finalment, el noruec ha sentenciat el partit després d’un contraatac iniciat per Zubimendi i conduït per Take (0-2, 71′). Tot i això, Lewandowski ha escurçat distàncies al 90′ i ha posat l’1-2 al marcador després d’una centrada de Ferran Torres al 90′. Així doncs, després de 27 partits consecutius sense guanyar al Camp Nou, la Reial ha fet història i posa la directa cap a l’edició de la Campions 2023/24 després de deu anys sense disputar la màxima competició europea.

Malgrat tot, una festa paral·lela a la graderia

Primera derrota de la Lliga al Camp Nou, fet que significa que ens esperen una sèrie de partits amb poques conclusions per extreure. Tot i això, el protagonista del dia ha estat el trofeu de la Lliga que ocuparà les vitrines del nou Museu. Malgrat la derrota, el Camp Nou ha viscut una festa paral·lela a les graderies i, un cop finalitzats els 90 minuts, ha tingut lloc el lliurament del trofeu de la Lliga donant el tret d’inici d’una sèrie d’esdeveniments per celebrar com cal la consecució de la 27a Lliga de la història del club.

Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
L’Arsenal perd i el City de Pep es proclama campió de la Premier League
Notícia: L’Arsenal perd i el City de Pep es proclama campió de la Premier League