El Barça assalta el Metropolitano i ja és líder en solitari (0-1)

Victòria importantíssima del Futbol Club Barcelona a l’estadi Wanda Metropolitano de l’Atlètic de Madrid. Ha estat un triomf molt convincent dels blaugranes, que han estat superiors als matalassers en el conjunt dels noranta minuts (0-1). A més a més, els tres punts també serveixen als culers per posar-se líders en solitari de la Lliga, aprofitant la derrota d’aquest cap de setmana del Reial Madrid contra el Vila-real. Després d’haver generat dubtes en els dos darrers partits contra l’Intercity i l’Espanyol, el Barça pot celebrar per fi una victòria incontestable i sense res a retreure.

La crònica de l’Atlètic de Madrid-Barça de Lliga

Sense Lewandowski, Xavi ha apostat per un sistema amb quatre migcampistes i dos davanters. Busquets i De Jong han format un doble pivot, amb Pedri i Gavi d’interiors, mentre que els dos jugadors escollits per atacar han estat Dembélé i Ansu Fati. El tècnic egarenc li ha guanyat clarament la partida d’escacs a Simeone. Gràcies a poblar el mig del camp, el Barça ha dominat el partit en línies generals. Als primers minuts el control dels blaugranes ha estat inqüestionable. A partir d’anar rondant la porteria d’Oblak, ha acabat caient el primer gol: gran jugada individual de Pedri, passada per a Gavi a l’interior de l’àrea i assistència de l’andalús per a un Dembélé que ha definit com un davanter centre.

Pedri hauria pogut sentenciar pocs minuts més tard aprofitant un error defensiu greu de l’Atlètic, però el canari no ha rematat bé i això ha salvat els matalassers. Aquesta ha estat l’última ocasió clara dels culers a la primera meitat, que després del gol han fet un pas enrere, cosa que ha aprofitat l’Atlètic per fer un pas endavant. Els del Cholo han arribat amb perill a la porteria de Ter Stegen, però no han trobat el gol. Griezmann, a qui se’l veia amb moltes ganes de marcar contra el seu exequip, ha estat qui més s’ha apropat amb un xut que ha refusat el porter alemany amb una bona aturada.

Xavi, fart de la falta de contundència dels seus jugadors un cop es posen per davant en el marcador, ha demanat al descans recuperar el mateix joc del tram inicial del partit. Els blaugranes han sortit molt més valents i concentrats del túnel de vestidors i han dominat la segona meitat. Dembélé, molt actiu durant tot el partit, ha fregat el segon gol en dos contraatacs diferents, però la defensa de l’Atlètic ha estat més ràpida i encertada.

Tot i que l’Atlètic s’ha llançat a l’atac als minuts finals, el Barça ho ha sabut contenir d’allò més bé. Els matalassers han tingut diverses aproximacions a la porteria de Ter Stegen i, si bé la majora d’elles no han estat especialment perilloses, n’hi ha hagut una de claríssima que Araujo ha tret sota pals amb una intervenció providencial. També cal destacar que Ferran Torres i Savic han estat expulsats per una acció lamentable en la qual, totalment allunyats de la pilota, han protagonitzat una mena de combat de judo violent i fora de lloc.