Laporta: “Estem orgullosos de Catalunya i de la nostra ciutat”

El president del Barça ha parlat a l'acte de presentació de la nova equipació del club

Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, ha conclòs l’acte de presentació de la nova equipació del Barça per a la temporada vinent. Ha estat un acte breu al Camp Nou, amb diverses actuacions musicals, la presència dels jugadors Ansu Fati, Riqui Puig, Caroline Graham Hansen i Marta Torrejón, i on la catalanitat del club i el lligam amb la ciutat de Barcelona han estat molt presents. De fet, la nova samarreta està inspirada en l’escut del Barça i, per tant, la creu de Sant Jordi i la Senyera han estat motius recurrents de l’acte.

Quan Laporta ha pres la paraula, ha deixat clar, des de bon començament, que aquesta equipació és una mostra d’orgull “al nostre club, a la nostra ciutat i al nostre país”. Ha recordat que “Joan Gamper va fundar aquest club amb onze amics, alguns d’ells catalans, els altres de fora, i va decidir posar el nom de la nostra ciutat”. En aquest sentit, també ha explicat la relació entre l’escut que es va dissenyar en temps de Gamper i la nova equipació: “A l’escut hi va posar la creu de Sant Jordi, de la ciutat de Barcelona, i la senyera, de Catalunya”.

Cal tenir en compte que les paraules de Laporta han estat en format de discurs i no de roda de premsa. Per tant, no ha respost preguntes i no ha parlat de l’actualitat blaugrana. Sí que ha destacat alguns elements del barcelonisme que marquen la seva forma d’entendre el club. Ha parlat de Johan Cruyff i ha recordat que “tenim un estil propi que és referència al món. Ens agrada guanyar jugant bé. Sempre ho intentem millorar, perquè els culers som inconformistes”. Aquestes paraules es podrien interpretar com un missatge a Ronald Koeman, en referència a les condicions que han establert per la seva continuïtat, totes elles en referència a l’estil de joc.

També ha valorat positivament que “els culers ens volem sentir diferents i tenim un model de propietat democràtica. Les decisions importants les posem en mans dels nostres socis i sòcies”. El pròxim diumenge, 20 de juny, se celebrarà l’assemblea de socis compromissaris del club. Finalment, Laporta ha deixat clar que “a mi m’agrada molt la samarreta i ho vull agrair a la gent del club i de Nike que l’han creada”.

Més informació

Comentaris

    Jeroni Juny 16, 2021 10:13 am
    Orgullós del nostre país, sota l'ocupació i les sobiranies espanyola i francesa ? Ens cal més serietat.

Nou comentari