Món Esport
El Barça medita trencar un patrocini amb una empresa russa

Les sancions a Rússia no s’aturen. Enmig d’un greu conflicte bèl·lic agreujat, després que la federació russa iniciés una ofensiva a Ucraïna la setmana passada, les principals institucions esportives estan prenent cartes en l’assumpte i fent tot el que tenen al seu abast. Una d’aquestes és el Futbol Club Barcelona. Després que el seu president, Joan Laporta, expressés el seu suport a Ucraïna i condemnés la violència a través d’un vídeo compartit a les xarxes socials, avui, el vicepresident de l’àrea de màrqueting, Juli Guiu, ha parlat d’una qüestió també relacionada.

Actualment, el club té un patrocini amb la casa d’apostes russa 1xBet. Llavors, en una entrevista a RAC1, Guiu ha anunciat que “avui hem de decidir” què fer amb el mateix. A més, Guiu ha remarcat “el compromís amb el poble ucraïnès està més que contrastat”. Segons ha explicat després la mateixa emissora, el patrocini significa uns dotze milions d’euros anuals per al Barça. A més, segons les mateixes informacions, rescindir el contracte, signat fins el 2024, tindria penalitzacions.

Més novetats en clau blaugrana

També segons ha informat RAC1, el Barça podria prescindir d’un alt càrrec que l’ha acompanyat els darrers anys. Concretament, Joan Laporta hauria decidit no nomenar ningú com a nou CEO després que Ferran Reverter deixés aquest càrrec. Aquesta figura la va instaurar al club l’expresident Josep Maria Bartomeu, l’any 2016. Ho va fer amb l’objectiu de modernitzar el club i, per a la tasca, hi va assignar Óscar Grau. Un cop la junta directiva de Joan Laporta va guanyar les eleccions i va rebre les regnes del Barça, va substituir Grau amb Reverter.

Però mesos després d’encetar la feina, Reverter va acabar dimitint. Va emetre un comunicat en el qual explicava que ho deixava per passar més temps amb la família, però alguns mitjans van assegurar que el seu comiat es devia a desavinences amb el mateix president. Laporta, però, va insistir en el fet que va demanar un any sabàtic. A més a més, el màxim dirigent del Barça també va deixar clar que “l’organització continua forta”.

RAC1 ha informat que ara Laporta medita nomenar directament un director financer. I el seu principal objectiu seria tancar l’operació de finançament de l’Espai Barça, resolta previsiblement el mes de juny vinent.



Més notícies
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
VÍDEO | Missatge de suport de Laporta al poble ucraïnès
Notícia: VÍDEO | Missatge de suport de Laporta al poble ucraïnès
Comparteix
El màxim dirigent del Barça ha assegurat que el club farà tot el que pugui per ajudar Ucraïna
Javier Tebas, president de LaLiga | Europa Press
Tebas compara la Superlliga amb la invasió de Rússia a Ucraïna
Notícia: Tebas compara la Superlliga amb la invasió de Rússia a Ucraïna
Comparteix
El president de LaLiga ha assegurat que els fundadors d'aquest projecte "menteixen més que Putin"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa