Món Esport
Laporta i Tebas apropen posicions
  • CA

El president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, i el seu homòleg a LaLiga, Javier Tebas, haurien fet diversos gestos per apropar les seves posicions i les de les entitats que representen. Tot plegat després d’una mena de guerra freda que ha existit entre les dues parts des que al mes d’abril es va anunciar la creació de la Superlliga de futbol europeu. Malgrat que el projecte va quedar aturat, el Barça hi ha seguit participant, cosa que ha molestat Tebas i per això hi ha hagut diversos enfrontaments entre el club i la competició.

La forma més clara amb la qual LaLiga ha perjudicat el Barça ha estat el fair play financer. Malgrat que Laporta va demanar una certa flexibilitat amb el club blaugrana, el límit salarial de l’entitat culer ha baixat en picat i això ha provocat, entre altres coses, la marxa forçada de Leo Messi i Antoine Griezmann. LaLiga va donar l’oportunitat al Barça d’acceptar una injecció econòmica del fons d’inversió CVC. Ara bé, el club havia de comprometre els seus drets televisius durant cinquanta anys i això no va ser possible, ja que Goldman Sachs ja tenia aquest aval per un crèdit inicial donat a l’entitat blaugrana. Ara, però, Tebas i Laporta haurien pactat unes altres condicions, segons ha informat el director general culer Ferran Reverter a un grup reduït de periodistes, i aquests diners de CVC es podrien acabar acceptant.

A més a més, segons informa La Vanguardia, Tebas i Laporta també haurien arribat a un acord per no comprometre l’aval que va haver de dipositar el president blaugrana quan va entrar al club. Amb les pèrdues actuals, el Barça hauria de pagar una multa a LaLiga provinent d’aquest fons, però, sempre segons La Vanguardia, Tebas hauria acceptat que l’entitat culer separés les pèrdues i les dividís en dues etapes, una pre i una post Laporta. D’aquesta manera, la junta directiva actual només hauria de respondre per aquells diners corresponents als mesos posteriors al març del 2021.



Més notícies
Leo Messi, en la seva arribada al PSG | Europa Press
Messi es mostra orgullós del seu fitxatge pel PSG
Notícia: Messi es mostra orgullós del seu fitxatge pel PSG
Comparteix
"No em vaig equivocar", confessa l'astre argentí
Xavi Hernàndez i Joan Laporta, en arxiu | EFE
Xavi se situa com el principal candidat per substituir Koeman
Notícia: Xavi se situa com el principal candidat per substituir Koeman
Comparteix
El tècnic egarenc ha recuperat la bona relació amb el president Joan Laporta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa