Món Esport
Qui és Jaume Giró, fins ahir home fort de la candidatura de Laporta
  • CA

Jaume Giró era un dels grans noms de la candidatura de Joan Laporta a causa de les seves connexions amb el món de les finances i l’empresa. Giró, abans de la seva renúncia, estava cridat a ser l’encarregat de dissenyar l’estratègia econòmica per reflotar la situació financera actual del Barça.

La seva trajectòria professional és molt extensa. Giró va començar a l’empresa Catalana de Gas l’any 1990, i un any més tard va ser nomenat director de relacions externes de Gas Natural. De Gas Natural va passar a Repsol, i l’any 2007 va ser nomenat president de la companyia PETROCAT.

El pas de Jaume Giró per la Caixa va iniciar-se l’any 2009, quan es va incorporar com a director executiu dins l’entitat. Poc després va passar a ser director general adjunt de CaixaBank, i alhora també va ser director general de la Fundació la Caixa de l’any 2014 al 2019. També ha ostentat càrrecs al Teatre del Liceu, on va ser president del Consell de Mecenatge entre 2017 i 2019.

Paral·lelament, Giró també ha estat president de Corporate Excellence, un think tank sobre temes de reputació que agrupa les principals empreses de l’Ibex 35. Actualment, també ha estat vinculat a projectes personals com la consultora Reputation & Strategy Consultants o el magazine The New Barcelona Post.

Amb la seva sortida, la candidatura de Laporta es veu ara obligada a cercar un perfil similar per cobrir aquesta vacant i, a més, ha de buscar nous avaladors per cobrir l’aval de 126 milions d’euros. Aquesta quantitat econòmica s’ha de dipositar abans de dimarts a la LFP, del contrari l’escenari serien unes noves eleccions.



Més notícies
Miquel Roca i Jaume Giró presenten la proposta de la SEBAP per a Barcelona
Jaume Giró cau de la junta de Laporta
Notícia: Jaume Giró cau de la junta de Laporta
Comparteix
Un dels homes més propers a Laporta durant la campanya no estarà dins la directiva
El Camp Nou, abans del partit entre el Barça i el Leganés | FC Barcelona
El Barça produeix un documental sobre l’any sense públic al Camp Nou
Notícia: El Barça produeix un documental sobre l’any sense públic al Camp Nou
Comparteix
El documental "Camp Nou, un any en silenci" s'estrenarà a Barça TV+ el pròxim 23 de març

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa