Món Esport
Ilaix Moriba, de jugador important en el Barça a arribar cedit al València

La prematura història d’Ilaix Moriba al futbol és cada vegada més rocambolesca. Està esdevenint una bola de neu que creix en tant que absorbeix surrealisme. El futbolista malià, format al Barça des dels 7 anys, va debutar al primer equip la temporada passada. En aquesta, poc a poc va anar creixent, de la mà de Ronald Koeman. I és que malgrat la seva joventut, va acumular 18 partits en mitja temporada, i va fer una assistència i un gol. Ilaix Moriba prometia deixar empremta en el primer equip, necessitat de migcampistes. Tot i això, el futbolista es va negar a renovar el contracte amb les condicions que la directiva de Joan Laporta oferia. I va fer les maletes i va marxar cap a un equip que sí ho va fer: el Red Bull Leipzig.

Allà, però, en mitja temporada disputada, no ha tingut el protagonisme esperat en termes esportius. Si bé sí que ha cobrat allò que va reclamar a Laporta l’estiu passat, només ha disputat set partits de 22 possibles. I només un sencer. No ha comptat ni per l’entrenador estatunidenc Jesse Marsch, ni pel seu substitut, l’italià Domenico Tedesco. L’han passat pel davant els també joves migcampistes Tyler Adams o Amadou Haidara.

Malgrat haver disputat la Copa Àfrica, i per tant haver estat en compte pel seleccionador del Malí, Ilaix Moriba ha volgut moure fitxa i intentar revertir la situació. Per això, avui ha signat com a nou futbolista del València. A la terreta, Ilaix Moriba buscarà tornar a sentir-se futbolista. A sentir-se important. A sentir-se estimat. A tornar a viure el que va viure en sis mesos esplèndids a Can Barça.

Ilaix Moriba estava destinat a copar el mig del camp blaugrana. Encara sense Gavi i Nico al primer equip, el Barça el necessitava. Era el complement ideal per a Pedri González, Frenkie de Jong i fins i tot Sergio Busquets en la posició de pivot. Un futbolista que prometia i promet molt, però que sembla que, de moment, no ha pres les millors decisions en la seva curta carrera.

Moriba, doncs, arriba al València de José Bordalás en qualitat de cedit i fins el final de temporada. Previsiblement, a Mestalla tindrà més oportunitats de participar i sumar partits, ja que un futbolista de la seva posició, Daniel Wass, marxa cap a l’Atlètic de Madrid.



Més notícies
Ilaix Moriba, jugador del Leipzig | RB Leipzig
El fracàs d’Ilaix a Alemanya és tan gran que ja se’l volen treure de sobre
Notícia: El fracàs d’Ilaix a Alemanya és tan gran que ja se’l volen treure de sobre
Comparteix
El futbolista guineà estaria a un pas de tornar a la Lliga de la mà del València
Ilaix Moriba, amb Ronald Koeman | FC Barcelona
Koeman: “Li he dit a Ilaix que el més important no són els diners, però ell no pensa el mateix”
Notícia: Koeman: “Li he dit a Ilaix que el més important no són els diners, però ell no pensa el mateix”
Comparteix
El tècnic neerlandès també ha confirmat que no compta amb Umtiti i Pjanic, però sí amb Coutinho i Braithwaite

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa