Món Esport
El fracàs d’Ilaix a Alemanya és tan gran que ja se’l volen treure de sobre

Ilaix Moriba és un jugador d’infaust record per al barcelonisme. Després que Ronald Koeman li donés una oportunitat d’or la temporada passada i el fes debutar i jugar sovint amb el primer equip del Futbol Club Barcelona, el migcampista guineà no li va tornar res més que menyspreu. Ilaix no va acceptar cap de les ofertes de renovació que l’entitat blaugrana li va fer i mentrestant negociava amb traïdoria amb altres clubs per marxar gratuïtament l’estiu del 2022, quan acabava contracte. El Barça, a còpia de castigar-lo sense jugar i baixar-lo al Juvenil B, va aconseguir que el futbolista forcés la seva sortida abans i que així hi pogués haver una transacció econòmica pel seu traspàs. D’aquesta manera, es van cobrar 16 milions d’euros per part del RasenBallsport Leipzig.

L’arribada d’Ilaix a Alemanya suposava, en principi, l’aterratge d’un jugador molt prometedor, amb capacitat de donar rendiment immediat. Ara bé, des del primer partit en què va ser convocat, va quedar demostrat que això estava totalment allunyat de la realitat. Al Leipzig no han confiat mai en ell, fins al punt que va trigar molts partits a debutar i quan ho va fer, va ser per tenir un paper testimonial. Des d’aleshores, en aquesta mitja temporada que ha estat a Alemanya, només ha jugat 100 minuts, és a dir, ni un partit i mig.

Per tot això, Ilaix hauria demanat una sortida urgent i alguns mitjans de comunicació van arribar a assegurar que havia demanat tornar al Barça. En qualsevol cas, el Leipzig ha escoltat les seves peticions i està disposat a cedir-lo. El club més ben posicionat és el València, que en les pròximes hores podria anunciar la seva incorporació. D’aquesta manera, Ilaix tornaria a la Lliga i en algun moment és probable que es retrobés amb els seus excompanys del Futbol Club Barcelona.



Més notícies
Ousmane Dembélé, durant un entrenament | Europa Press
Dembélé posa el fre a la seva rebel·lia
Notícia: Dembélé posa el fre a la seva rebel·lia
Comparteix
El davanter francès del Barça s'ha presentat al darrer entrenament de l'equip
Ousmane Dembélé, futbolista del Barça | Europa Press
Nou cop de volant: els agents de Dembélé diuen a Xavi que volen renovar
Notícia: Nou cop de volant: els agents de Dembélé diuen a Xavi que volen renovar
Comparteix
Li ho han dit en una reunió, buscant normalitzar així les relacions amb l'entrenador blaugrana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa