Món Esport
Gómez Ponti, protagonista de l’etapa més fosca del Barça als jutjats
  • CA

Román Gómez Ponti ha estat acomiadat per Joan Laporta juntament amb Albert Soler. Aquestes han estat les dues primeres destitucions del nou president del Futbol Club Barcelona, que d’aquesta manera fa fora dos noms importants de l’equip de Josep Maria Bartomeu. Gómez Ponti era, fins ara, cap dels serveis jurídics de l’entitat. En condicions normals, aquest càrrec acostuma a passar més aviat desapercebut al Barça, però en l’etapa de Bartomeu al capdavant del club, una etapa fosca pel que fa al Barça als tribunals, Gómez Ponti s’ha convertit en una cara molt visible de l’entitat blaugrana. Aquests han estat els principals casos pels quals s’ha fet conegut.

Barçagate (o Bartogate)

Sense cap mena de dubte, el Barçagate és el cas pel qual Gómez Ponti ha ocupat més pàgines a la premsa. Juntament amb Josep Maria Bartomeu, Jaume Masferrer i Òscar Grau ha estat una de les quatre persones detingudes en la investigació d’un dels casos més foscos de la història recent del Barça. Gómez Ponti hauria estat conscient, presumptament, de tots els moviments fets per la directiva per, en comptes de monitorar les xarxes socials del club a través d’I3Ventures, Nicestream i altres empreses, generar un estat d’opinió favorable a la figura de Bartomeu, desprestigiant així llegendes del barcelonisme. En les declaracions davant de la policia a les quals va tenir accés El Món, Gómez Ponti apareix assenyalat per diversos treballadors del club.

El cas Neymar

Gómez Ponti també va ser l’encarregat de signar l’acord del cas Neymar amb la Fiscalia pel qual el club es va inculpar en una causa judicial i va pagar 5,5 milions d’euros per evitar que la junta directiva de Sandro Rosell fos condemnada. D’aquesta manera, cap dels dos expresidents, Rosell i Bartomeu, van ser acusats, però el club va quedar tacat com a entitat i com a institució a causa d’això.

La querella a La Sotana

Sense ser un tema tan transcendental com el Barçagate o el cas Neymar, Gómez Ponti també és la persona que va signar l’amenaça de querella contra el programa d’humor La Sotana, pel qual, entre altres coses, els seus integrants van ser acomiadats de Betevé. Josep Maria Bartomeu va utilitzar els serveis jurídics del club per amenaçar els membres d’aquest podcast de denunciar-los si no retiraven una nadala en la qual feien burla de l’expresident del club. El context era clarament humorístic i desplegar els mitjans de l’entitat per la cançó en qüestió va ser ridícul. És un cas anecdòtic, però que reflecteix la forma amb la qual actuava Gómez Ponti i la junta directiva de Bartomeu.

L’entrevista a Catalunya Ràdio

Sense tractar-se d’un cas judicial, Gómez Ponti també va saltar a la palestra mediàtica per una entrevista molt i molt sonada a Catalunya Ràdio. Al programa Tot Costa, on encara se’l recorda pels moments tensos que va protagonitzar, va parlar sobre la moció de censura contra Bartomeu i la seva junta directiva per la qual s’estaven recollint signatures en aquell moment. El ja excap dels serveis jurídics del club va adquirir una actitud sorprenentment bel·ligerant i va apujar el to en diverses ocasions, cosa poc pròpia d’un alt càrrec del Barça.



Més notícies
Gómez Ponti, excap dels serveis jurídics del Barça | Europa Press
Laporta acomiada un dels detinguts pel BarçaGate
Notícia: Laporta acomiada un dels detinguts pel BarçaGate
Comparteix
Román Gómez Ponti i Albert Soler són les primeres persones que abandonen el club amb el nou president
Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça | FC Barcelona
Nova denúncia contra Bartomeu, Masferrer, Grau i Gómez Ponti
Notícia: Nova denúncia contra Bartomeu, Masferrer, Grau i Gómez Ponti
Comparteix
La interposa Cor Blaugrana, la plataforma de socis que va impulsar la moció de censura

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa