Món Esport
Una jugadora del Barça denuncia “violència masclista” a l’equip femení

Gio Queiroz, jugadora del primer equip femení del Futbol Club Barcelona, actualment cedida a la Unió Esportiva Llevant, ha enviat una carta al president blaugrana, Joan Laporta, per denunciar casos de “violència masclista” que ella mateixa hauria experimentat al Barça durant la temporada passada. Queiroz parla de “conductes abusives” i “assetjament” per part d’un “director del club”, tot i que no dona cap nom. A la vegada, no assenyala el Barça directament, ja que diu que no n’és el responsable directe, però sí que demana “mesures de prevenció” per evitar que es repeteixin casos com el seu. L’entitat blaugrana, però, després d’haver rebut la carta, assegura que aquest cas ja es va tractar, que fins i tot es va arribar a posar en mans de la FIFA, i que la institució que regula el futbol mundial va donar la raó al club.

El relat de Gio Queiroz

Segons el relat de la mateixa Queiroz, els fets van començar poc temps després d’arribar al Barça. Ella va fitxar com a blaugrana l’estiu de 2020 i assegura que la rebuda va ser excel·lent, però que tot es va torçar uns mesos més tard, quan “vaig ser convocada per jugar amb la selecció brasilera”. Afirma que des del club se li va recomanar no acceptar aquesta convocatòria, però que ella va decidir tirar endavant i a partir d’aquí “la meva vida va canviar per sempre”. Diu que la van pressionar per no anar amb la selecció i que fins i tot “em van confinar de forma il·legal”.

El Barça també dona la seva versió

Tanmateix, el Barça es defensa dient que va cometre una falta greu “contra la salut pública”, ja que realment havia estat contacte estret d’un positiu de coronavirus i que no va respectar aïllament. Queiroz, en canvi, argumenta que va parlar amb el Departament de Salut, que li van dir que el seu cas no es considerava contacte estret i que per tant el club la va forçar a aïllar-se de forma “il·legal”. En qualsevol cas, la futbolista creu que això va passar perquè no volien que anés amb la selecció i que a partir d’aquí es van iniciar diversos episodis de “violència psicològica”, que situa a l’extrem de la “violència masclista”, fins al punt que ha acabat marxant al Llevant.



Més notícies
Alèxia Putellas, capitana del Barça | Europa Press
Alèxia revela que la salut mental gairebé la fa deixar el Barça
Notícia: Alèxia revela que la salut mental gairebé la fa deixar el Barça
Comparteix
La capitana del Barça ha parlat durant la prèvia de la tornada dels quarts de la Champions contra el Madrid
L'àrbitra del Madrid-Barça mostra una targeta groga | Europa Press
El futbol femení comença a adquirir mals hàbits del futbol masculí
Notícia: El futbol femení comença a adquirir mals hàbits del futbol masculí
Comparteix
Un penal polèmic assenyalat a favor del Barça en el partit de Champions contra el Madrid està generant molt soroll

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan Tost a març 29, 2022 | 17:44
    Joan Tost març 29, 2022 | 17:44
    L'assetjament , builing, abus, maltracte, violencia son malauradament habituals. Podrieu informar-me quan es pot aplicar el la calificació de masclista ? Mes alla de la legitimitat, potser convendria excloure el terme sexual quant afecta de forma general a totes les persones ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa