Món Esport
El Camp Nou serà menys blaugrana que mai

El Futbol Club Barcelona tindrà aquesta nit un transcendental partit europeu a casa. Contra l’Eintracht de Frankfurt, està obligat a guanyar per accedir a les semifinals de la UEFA Europa League. Així ho indica l’empat aconseguit en l’anada, en terres alemanyes. Serà una missió molt complicada. Perquè l’equip entrenat per Oliver Glasner ha dificultat com ningú les coses al de Xavi Hernández des que la xavineta ha pres un pas de creuer. A més, al Camp Nou es donarà un fet inèdit: quasi un quart de l’estadi estarà conquerit per aficionats i aficionades alemanyes.

Sí, a l’estadi blaugrana s’esperen uns 20.000 seguidors del Frankfurt. És una autèntica bogeria, tenint en compte que els equips visitants europeus acostumen a desplaçar no més de mil o dues mil persones al Camp Nou. Però a més és una bogeria en termes de l’equip alemany. Si bé els aficionats alemanys són molt fidels al seu equip, aquest mai no havia despertat tanta passió. Així ho han explicat a El Món els periodistes alemanys Mark Weidenfeller i Christopher Michel.

Mark Weidenfeller i Christopher Michel, periodistes alemanys, a la roda de premsa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper | El Món

Tal com ha narrat el Michel, qui treballa pel mitjà alemany Sport1, això esdevindrà un rècord. I és que en un partit de la competició europea a Bordeus l’any 2013, hi va haver 12.000 seguidors. I en un altre a Milà, l’any 2019, n’hi va haver 15.000. Però ara, 20.000. “Barcelona ja és plena de frankfurters. De fet, ja hi havia molts el dimarts i el dimecres, als pubs. Celebren el partit, i volen demostrar al Barça i a Barcelona de què estan fets, d’una manera pacífica”.

Segons Weidenfeller, qui treballa al mitjà alemany Hessenschau, la gent, a Frankfurt, estima molt l’Europa League, a diferència del que passa a Barcelona. Els encanta viatjar arreu del continent. Ho fan en avió, en bus, en tren… ho fan tot per l’equip. Tothom vol ser aquí, al Camp Nou. I serà especial per a la gent de Barcelona“. A més, expliquen que la consigna del desplaçament és que tots els seguidors vesteixin de color blanc, tenint en compte que és la tercera equipació, i la que faran servir avui els homes de Glasner en el matx.

Les altres fortaleses que tindrà l’Eintracht de Frankfurt al Camp Nou

Aquesta serà una de les moltes dificultats que trobaran els homes de Xavi. De fet, en roda de premsa, Eric Garcia esperava que la gent ompli el Camp Nou. I sí, estarà omplert, però no de la manera que el català i els seus companys desitgen. També hi haurà unes altres dificultats. I és que tal com apunta Weidenfeller, el Frankfurt “jugarà de forma tan ofensiva com en l’anada”.

El pla del seu tècnic serà mantenir el Barça “tan lluny de la porteria alemanya com sigui possible”, malgrat jugar en un escenari tan prestigiós com el Camp Nou. “Buscarà mantenir-los on no volen ser”, ha explicat. Intentaran atacar com fa una setmana, i tornaran a ser agressius. Pretendran torpedejar el joc blaugrana, i jugaran de forma “lletja”.

Segons Michel, els (teòrics) visitants en el matx d’avui intentaran explotar les febleses del Barça una altra vegada i utilitzaran el ritme i la ressistència dels seus atacants. El periodista apunta que hi seran, amb total seguretat, homes que ja van brillar en l’anada: els dos extrems Filip Kostić i Ansgar Knauff (l’autor del gol), que estaran encara “més profunds”, juntament amb Jesper Lindström. I també Daichi Kamada, màxim golejador de l’equip a la competició, amb quatre gols, i per tant el Mister Europa League (així el coneixen a Frankfurt).

Djibril Sow, possible baixa molt sensible dels alemanys

Això sí, tots dos comunicadors recorden una possible baixa dels visitants que seria molt sensible. I és que Djibril Sow, “el migcampista més important de l’equip” segons Widenfeller, té molèsties al genoll i, si bé ha viatjat amb l’expedició, la seva participació és, a hores d’ara, una incògnita. “Es provarà en la prèvia, per veure si està millor. Hi ha un 50% de possibilitats que pugui jugar”, apunta el mateix Weidenfeller.

Djibril Sow, jugador del Frankfurt, en el partit d’anada contra el Barça | @eintracht

Per tant, en cas que el suís finalment no hi pugui ser, caldrà substituir-lo amb garanties. En aquest sentit, segons Michel, “Sebastian Rode o Ajdin Hrustic el substituirien. Pero considerant el poder que té Sow quan corre i la seva qualitat en la passada, sumat al fet que això serà necessari contra el Barça, seria una baixa seriosa”, apunta.

El pronòstic del resultat entre catalans i alemanys

Considerant aquest possible contratemps però totes les altres fortaleses alemanyes esmentades -i vistes fa una setmana-, Weidenfeller és “optimista” per als seus interessos aquesta nit. “Confio que el Frankfurt superarà el Barça. Les opcions són baixes, però aposto que els alemanys guanyaran amb un 1-2 al marcador. I que el matx es resoldrà en els darrers deu minuts”.

De fet, no és l’únic alemany optimista. I és que en una enquesta feta al compte de Twitter de Michel, els seus seguidors confien, en massa, en el miracle alemany. “Aconseguirà el Frankfurt el miracle a Barcelona?”, pregunta el periodista. I vuit de cada deu usuaris creuen que sí. Avui, un Camp Nou pol·laritzat dictarà sentència.



Més notícies
Els jugadors del Barça, durant l'entrenament previ al partit contra el Frankfurt | FC Barcelona
Quan i on veure la ‘final’ europea del Barça al Camp Nou
Notícia: Quan i on veure la ‘final’ europea del Barça al Camp Nou
Comparteix
Els blaugranes es juguen les semifinals de l'Europa League al Camp Nou contra l'Eintracht de Frankfurt
Ferran Torres, durant el partit contra el Frankfurt | FC Barcelona
El Barça salva un empat a Frankfurt en un partit horrible (1-1)
Notícia: El Barça salva un empat a Frankfurt en un partit horrible (1-1)
Comparteix
La xavineta ha mostrat una de les seves pitjors versions contra l'Eintracht, però ha tret un bon resultat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa