Món Esport
Font vol modificar els estatus per portar el Barça al segle XXI i que els socis “tornin a ser els seus propietaris”
  • CA

Després de presentar prou signatures per superar amb comoditat el tall necessari per convertir-se formalment en candidat a les eleccions del Barça, Víctor Font continua explicant el projecte que plantejarà als socis per intentar-los convèncer i arribar a la presidència del club blaugrana. El líder de Sí al futur ha presentat aquest dimarts les seves propostes en l’àmbit social, que han anat en consonància amb totes les que ha posat sobre la taula fins al moment en el sentit que suposen una renovació del model de gestió de l’entitat culer.

“Som 150.000 socis i sòcies propietaris del club, però al Barça hi ha una democràcia buida i els socis no comptem per a res. Cal situar-nos al bell mig de la governança. Per això volem revertir i transformar el model de club actual”, ha començat explicant Font, que considera que “cal una revolució” i, en conseqüència, ha proposat una reforma estatutària “per portar el club al segle XXI”. Aquesta consistirà, bàsicament, en la reducció dels mandats a quatre anys, en un la revisió i modernització dels processos electorals, l’establiment acurat dels drets i les obligacions dels socis, la reforma integral de les Assemblees de Compromissaris i, per últim, l’anàlisi dels requisits per ser membre d’una junta directiva. “Treballarem per eliminar el sistema d’avals i facilitar que la pertinença al consell directiu es basi en l’experiència i la capacitat de les persones que en formen part i no exclusivament en el seu poder adquisitiu”, ha promès respecte a la darrera qüestió.

Si guanya les eleccions, Font també promourà la implantació del vot electrònic, crearà nous canals de comunicació amb la massa social, normalitzarà el paper de la dona en l’entitat i fomentarà la modernització del moviment penyístic amb més de 50 iniciatives englobades en els objectius d’ajudar a la sostenibilitat econòmica de les penyes, fomentar la diversitat del moviment en qüestió, millorar les propostes en aquest àmbit, passar “de les penyes d’abans als casals i ambaixades del futur” i potenciar la relació i col·laboració amb el teixit associatiu del país. Antoni Rovira, comissionat de la junta directiva que es dedicarà a aquesta àrea, ha estat l’encarregat d’exposar algunes de les idees de Sí al futur en relació amb la matèria.

L’acte d’aquest dimarts també ha servit per presentar Marc Duch, fitxatge que l’encara precandidatura va anunciar la setmana passada. “La pràctica democràtica del soci és molt limitada. Estem al 2021 i no podem tenir sistemes democràtics del segle XX. És fonamental que, a través de trobades i la creació d’espais de treball, el Barça s’obri als socis i que aquests ho acceptin”, ha analitzat el portaveu del vot de censura contra Josep Maria Bartomeu. “El projecte de Font obre espai al talent de la massa social barcelonista, que fa molt de temps que treballa. Volem canviar les coses de veritat”, ha afegit.

Partidari d’ajornar les eleccions i crític amb la comissió gestora

A diferència de Joan Laporta, que vol que les eleccions se celebrin el dia 24 de gener sigui com sigui, Víctor Font és partidari d’ajornar els comicis en el cas més que probable que es mantinguin o s’endureixin les restriccions governamentals contra el coronavirus. “Vam ser els únics en preocupar-nos que, sabent que estàvem en pandèmia, es fessin els deures abans. No s’ha fet res i el que està per sobre de tenir una nova junta directiva és que tots els socis i sòcies que vulguin votar ho puguin fer de forma segura”, ha argumentat. “Nosaltres vam demanar a la comissió gestora que avancés les eleccions. Ningú no va fer res. Ara ens trobem en una situació molt preocupant a nivell sanitari. Està clar que ara mateix no es poden celebrar els comicis, perquè amb les restriccions actuals no es pot garantir el dret a vot a tots els socis”, ha afegit.

Sobre el procés de validació de les signatures presentades pels aspirants a la presidència, el segon precandidat que més en va presentar ha revelat que “els nostres interventors m’ha dit que s’estan acceptant butlletes sense el número de socis”. “Si és així, farem una reclamació”, ha sentenciat un Font que ha assegurat que “el fet que el procés electoral sigui així i obri la porta a corrupció i compravenda de signatures perjudica, i molt, el club. Molt més del que es pensen els que el governen”.



Més notícies
Víctor Font, aspirant a la presidència del Barça | Jordi Borràs
Font recull 4.713 firmes i serà candidat a les eleccions del Barça
Notícia: Font recull 4.713 firmes i serà candidat a les eleccions del Barça
Comparteix
El líder de ‘Sí al futur’ es mostra “agraït” amb els socis i sòcies “per l’escalf i les múltiples mostres d’afecte que ens heu mostrat”
El Camp Nou, abans del clàssic | Europa Press
La possibilitat d’ajornar les eleccions guanya força
Notícia: La possibilitat d’ajornar les eleccions guanya força
Comparteix
La comissió gestora del Barça també treballa en una possible cancel·lació dels comicis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa