Món Esport
Tots els moviments del Barça al mercat de fitxatges

El Futbol Club Barcelona ha tancat un mercat de fitxatges històric. L’entitat blaugrana partia d’una situació nefasta al final de la temporada passada: sense diners a la caixa per invertir i sense marge salarial per inscriure nous jugadors. Tanmateix, el president, Joan Laporta, tenia clar que havia de fer alguna cosa per revertir-ho tot de forma instantània i activar un nou cercle virtuós, com ja va fer l’any 2003. A força d’activar palanques econòmiques, que no ha estat res més que hipotecar actius del club per obtenir liquiditat immediata, el club ha ingressat centenars de milions d’euros que s’han pogut invertir en aquest mercat per fer pagaments a altres equips i guanyar marge salarial per ampliar el fair play financer.

A partir d’aquest punt és on han entrat les figures de Mateu Alemany, director de l’Àrea de Futbol, Jordi Cruyff, secretari tècnic, i Xavi Hernández, entrenador del primer equip masculí, que també han estat peces fonamentals a l’hora d’executar els fitxatges. Entre ells, han trobat els noms gairebé ideals per reforçar totes les posicions que estaven clarament coixes i han aconseguit convertir un dels pitjors equips de la història recent del Barça en un conjunt candidat a guanyar-ho tot. En el capítol de sortides, també han pogut desfer-se de pràcticament tots els jugadors que no entraven als plans de Xavi. Aquests han estat, doncs, tots els moviments del Barça.

Joan Laporta i Xavi Hernández, en arxiu | Europa Press
Joan Laporta i Xavi Hernández, en arxiu | Europa Press

Altes

El gran fitxatge del Barça ha estat Robert Lewandowski, que ha arribat del Bayern de Munic a canvi de quaranta-cinc milions d’euros per convertir-se en el nou líder de l’equip. També han estat molt destacades les incorporacions del defensa central Jules Koundé, del Sevilla, i l’extrem Raphinha, del Leeds, que, a canvi de menys de seixanta milions d’euros cadascú asseguren talent en les seves respectives posicions durant molts anys. Les arribades gratuïtes de Franck Kessié, un jugador polivalent al mig del camp, Andreas Christensen, un central que s’ha adaptat d’allò més bé, i els laterals Héctor Bellerín i Marcos Alonso, conformen una plantilla molt completa amb totes les posicions doblades i fins i tot triplicades. Les renovacions d’Ousmane Dembélé i Sergi Roberto són la cirereta del pastís.

Rafa Yuste, Joan Laporta, Robert Lewandowski, Mateu Alemany i Jordi Cruyff, a l'Auditori 1899 del Camp Nou | Gabriel Izcovich
Rafa Yuste, Joan Laporta, Robert Lewandowski, Mateu Alemany i Jordi Cruyff, a l’Auditori 1899 del Camp Nou | Gabriel Izcovich

Baixes

Pel que fa a les sortides, cal dir, per començar, que fins a divuit jugadors han abandonat el club i gairebé tots ells eren futbolistes descartats per Xavi, així que s’han fet molt bé els deures. Destaca per sobre de tot la venda de Philippe Coutinho a l’Aston Villa per vint milions d’euros, però també les sortides d’altres jugadors enquistats com Samuel Umtiti, Neto Murara, Martin Braithwaite, Clément Lenglet i Sergiño Dest. També han marxat futbolistes sense nivell del primer equip del Barça, com Riqui Puig, Francisco Trincao, Óscar Mingueza, Rey Manaj i Moussa Wagué. Els joves Nico González, Ez Abde i Álex Collado han marxat cedits per rodar-se lluny del Barça, mentre que no s’ha renovat el contracte de Dani Alves, Adama Traoré i Luuk de Jong. L’única venda a lamentar és la de Pierre-Emerick Aubameyang, que sí que comptava per Xavi, però que a la vegada ha deixat diners a la caixa i s’ha tancat amb ell un negoci rodó.



Més notícies
Aubameyang i Marcos Alonso | Món Esport
Què ha passat amb Marcos Alonso als minuts finals del mercat de fitxatges?
Notícia: Què ha passat amb Marcos Alonso als minuts finals del mercat de fitxatges?
Comparteix
El lateral esquerre madrileny anirà al Barça, però es farà oficial després del tancament de la finestra de traspassos
Aubameyang celebra un gol al Santiago Bernabéu | Europa Press
El Barça anuncia la venda d’Aubameyang al Chelsea
Notícia: El Barça anuncia la venda d’Aubameyang al Chelsea
Comparteix
La venda s'ha tancat per dotze milions d'euros, el traspàs de Marcos Alonso i variables
Héctor Bellerín, nou jugador del Barça | Europa Press
El lateral dret català Héctor Bellerín torna al Barça
Notícia: El lateral dret català Héctor Bellerín torna al Barça
Comparteix
El jugador barceloní ha rescindit el seu contracte amb l'Arsenal i arriba gratuïtament al Camp Nou
Sergiño Dest, en el seu últim partit com a jugador del Barça | Europa Press
Sergiño Dest ja és oficialment futbolista del Milan
Notícia: Sergiño Dest ja és oficialment futbolista del Milan
Comparteix
El Barça ha anunciat la seva cessió durant una temporada amb una opció de compra no obligatòria

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa