Món Esport
La solució de Laporta per inscriure tots els fitxatges del Barça

El Futbol Club Barcelona està duent a terme un mercat de fitxatges històric. La junta directiva de Joan Laporta i la seva direcció esportiva han aconseguit signar jugadors com Robert Lewandowski, Raphinha, Franck Kessié i Andreas Christensen i encara podrien arribar noves incorporacions com Jules Koundé, Marcos Alonso o César Azpilicueta. Semblava impossible que el Barça pogués afrontar una finestra de traspassos amb tant èxit enmig de la crisi financera que viu l’entitat blaugrana, però, de moment, tot està anant com una seda. Tanmateix, hi ha un gran problema a l’horitzó: la inscripció de tots aquests jugadors.

El Barça necessita marge salarial per poder inscriure fitxatges

El Barça no té marge salarial dins de la normativa del fair play financer per poder inscriure les fitxes de tots aquests futbolistes, a les quals s’hi han d’afegir les d’Ousmane Dembélé i Sergi Roberto, ja que han renovat quan el seu contracte ja havia acabat. Per tant, l’entitat blaugrana està obligada a generar ingressos perquè la Lliga doni permís al club d’inscriure fitxatges. L’opció que surt més a compte és la de vendre jugadors, ja que el sou que alliberen i part del preu que s’obté del seu traspàs es pot utilitzar per ampliar el marge salarial. No obstant això, l’operació sortida del Barça està molt enrocada i la venda que millor aniria en aquest sentit, la del migcampista neerlandès Frenkie de Jong, està molt lluny de tancar-se.

La segona palanca econòmica, a punt d’activar-se; la tercera, també

En aquest sentit, els diaris Sport i Mundo Deportivo asseguren que el Barça ha trobat una alternativa que funcionarà com a solució per inscriure tots els fitxatges. Es tracta d’activar dues palanques econòmiques consecutives. Per una banda, el club està a punt de cedir el 15% dels drets televisius dels pròxims vint-i-cinc anys a l’empresa Sixth Street, la qual recentment ja en va adquirir el 10% perquè l’entitat culer pogués tancar l’exercici financer de la temporada 2021-2022 sense pèrdues. D’altra banda, també s’estaria a punt d’activar la tercera palanca econòmica, que consistiria a vendre el 49% de Barça Studios. Tot plegat permetria que el Barça ingressés molts milions i generar ingressos és un dels requisits de la Lliga per poder generar fair play financer. Els socis van donar permís al club perquè això fos possible i en els pròxims dies hi haurà novetats al respecte amb gairebé total seguretat.



Més notícies
Robert Lewandowski, nou jugador del Barça | FC Barcelona
Això va dir Xavi a Lewandowski perquè fitxés pel Barça
Notícia: Això va dir Xavi a Lewandowski perquè fitxés pel Barça
Comparteix
El davanter polonès ha explicat la seva conversa al restaurant d'Eivissa on van coincidir aquest estiu
Robert Lewandowski, en arxiu | Europa Press
Lewandowski revela el motiu real pel qual ha fitxat ara pel Barça
Notícia: Lewandowski revela el motiu real pel qual ha fitxat ara pel Barça
Comparteix
El davanter polonès ha concedit la primera entrevista des que ha marxat del Bayern de Munic
Robert Lewandowski, nou jugador del FC Barcelona | Europa Press
Les xifres exactes del contracte de Lewandowski amb el Barça
Notícia: Les xifres exactes del contracte de Lewandowski amb el Barça
Comparteix
Lewandowski viatja cap als Estats Units per firmar el seu nou contracte
Ousmane Dembélé, jugador del FC Barcelona | Europa Press
La ridícula clàusula de rescissió de Dembélé que sorprèn el barcelonisme
Notícia: La ridícula clàusula de rescissió de Dembélé que sorprèn el barcelonisme
Comparteix
Mateu Alemany deixa a tothom bocabadat amb la xifra de la nova clàusula de rescissió de Dembélé

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa