Món Esport
Laporta anuncia que el Barça ja treballa en el mercat hivernal de fitxatges

Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, ha concedit una entrevista a Barça TV en un període d’entreguerres. Ho ha fet després de la desfeta europea i abans de tot un clàssic. Per això, ha tocat temes molt candents. Un d’aquests és el futur del primer equip masculí de futbol a mitjà termini. Després que la secretaria tècnica completés un mercat de fitxatges estiuenc estel·lar, amb la incorporació de set jugadors, ara, tal com ha anunciat el president, ja treballa en l’hivernal.

Primer, preguntat pel clàssic, que es disputarà al Santiago Bernabeu, Laporta ha reconegut que “si hi ha un bon resultat, ajuda”. Això sí, passi el que passi, “aquest projecte segueix endavant. Aquest equip s’està fent encara”. En aquest sentit, ha revelat que “estem treballant al mercat d’hivern amb intenció de millorar constantment aquest equip, que ja és molt potent”.

El dirigent, doncs, ha deixat entreveure que malgrat la gran feina feta, encara queda molta per fer. Si bé la xavineta va iniciar el curs amb molta força, les baixes per lesió i els rendiments d’alguns jugadors han deixat el conjunt despullat. Ha donat per mantenir el liderat a la Lliga in extremis, però també ha cavat la tomba de l’equip a la UEFA Champions League, depenent ara d’un miracle i ja amb la ment posada en la segona divisió europea, l’Europa League.

Laporta, òbviament, no ha revelat ni quina posició pretén reforçar ni molt menys quin jugador aspira a fitxar. Tot i això, el desig que van tenir ell o Xavi Hernández de contractar Bernardo Silva pot esdevenir una pista. El portuguès, que podria renovar amb el Manchester City segons diversos mitjans, pot exercir tant d’interior com d’extrem.

El mig del camp de Xavi demana a crits algun reforç

El mig del camp és una de les parts del camp que podria rebre nous jugadors, tenint en compte les característiques esmentades de Bernardo Silva o que el tècnic terrassenc no s’acaba de creure Frenkie de Jong com a substitut de Sergio Busquets. De fet, inicialment va optar per Miralem Pjanic per a aquesta funció, si bé el bosnià va quedar seduït per l’oferta del Sharjah dels Emirats Àrabs Units. Tampoc ha acabat de comptar gaire amb Franck Kessie, mentre que Pedri González i Gavi ho han jugat quasi tot.

Sergio Busquets, capità del Barça | Europa Press
Sergio Busquets, capità del Barça | Europa Press

Els extrems del Barça, irregulars

En atac, més del mateix. Si bé en la majoria d’ocasions Xavi ha fet jugar Ousmane Dembélé com a extrem dret i Raphinha com a esquerre, no s’acaba de notar un convenciment. El brasiler només ha acabat un dels dotze partits possibles, el francès està anant de més a menys, i sovint els ha canviat de posició.

A més, Ferran Torres acumula 313 minuts de 1.080 possibles i, per tant, una mitjana de 26 minuts per partit. Això demostra que el valencià tampoc no s’ha consolidat als esquemes de Xavi. I, per la seva banda, Ansu Fati, que prometia esdevenir un dels jugadors més importants un cop superada la seva lesió, ha sumat 380 minuts, que implica mitja hora per matx. Tret de l’immens estat de forma de Robert Lewandowski, titular indiscutible i autor de 14 dels 28 gols del Barça aquesta temporada, la resta han tingut un rendiment irregular.

Ousmane Dembélé, jugador del Barça | Europa Press
Ousmane Dembélé, jugador del Barça | Europa Press

L’altre davanter és Memphis Depay, amb una participació notable fins la lesió patida en l’aturada de seleccions. Cal tenir en compte que aquesta setmana Laporta s’ha reunit amb Jorge Mendes, agent, entre altres, del davanter Joao Felix, que està descontent a l’Atlètic de Madrid, que en vol marxar com apunta la premsa madrilenya, i que ja ha sonat anteriorment per reforçar el Barça.

La posició del lateral dret continua generant problemes

Finalment, la defensa també podria tenir alguna incorporació. No al lateral esquerre, ja que Xavi hi té tres jugadors, però sí al dret. Com que Héctor Bellerín s’ha lesionat, no hi ha cap jugador disponible per a aquesta posició que hi pugui jugar de manera natural. És a dir, hi han actuat Sergi Roberto, Jules Koundé i Alejandro Balde, però són, respectivament, un interior, un central i un lateral esquerre. La demarcació dels centrals sembla ben coberta, amb el ja recuperat Koundé, amb un Andreas Christensen que no trigarà en tornar, amb un Ronald Araujo que quan comenci el mercat ja hauria d’estar jugant i amb Eric Garcia i Gerard Piqué.

El mercat de fitxatges hivernal que va fer el Barça la temporada passada

Per tant, com Laporta ha anticipat, hi haurà moviment a les oficines del Barça durant els propers mesos, tenint en compte que el mercat hivernal estarà vigent durant tot el mes de gener. L’any passat es va contractar Dani Alves, Adama Traoré, Pierre-Emerick Aubameyang i Ferran Torres. Va ser un gran mercat, tenint en compte la dificultat d’incorporar jugadors a mitja temporada i que especialment Aubameyang va revertir la inèrcia negativa de l’equip amb un rendiment immediat.



Més notícies
Raphinha, jugador del FC Barcelona | Europa Press
Raphinha amenaça el Madrid
Notícia: Raphinha amenaça el Madrid
Comparteix
El jugador del Barça ha avisat el Reial Madrid abans del clàssic
José Mourinho, entrenador de la Roma | Europa Press
La falta de respecte de Mourinho al Barça que rememora els vells temps
Notícia: La falta de respecte de Mourinho al Barça que rememora els vells temps
Comparteix
L'actual entrenador de la Roma ha parlat dels "taurons fracassats" de la Champions que jugaran l'Europa League
Robert Lewandowski, jugador del FC Barcelona | Europa Press
Lewandowski recorda al madridisme de què és capaç abans del clàssic
Notícia: Lewandowski recorda al madridisme de què és capaç abans del clàssic
Comparteix
El davanter polonès ha recordat que ja va marcar quatre gols al Madrid en unes semifinals de Champions
Sarunas Jasikevicius, entrenador del FC Barcelona | @FCBbasket
Jasikevicius anima Xavi amb aquest missatge d’esperança per als culers
Notícia: Jasikevicius anima Xavi amb aquest missatge d’esperança per als culers
Comparteix
El tècnic de la secció de bàsquet del Barça ha enviat un missatge que anima l'entorn barcelonista després de l'empat contra l'Inter de Milà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa