El Barça també sap guanyar remuntant i amb patiment (2-1)

El Barça femení ha guanyat. Això de per si no és notícia, però tal com ha anat el partit, les culers han de donar gràcies. L’Estadi Johan Cruyff ha presentat avui una gran entrada per gaudir d’un dels partits més interessants de l’actual Lliga F. El Barça rebia la Reial Societat, un dels equips més en forma del campionat, entrenat per l’exseleccionadora catalana i exjugadora blaugrana, Natàlia Arroyo. Abans del xiulet inicial, el club ha homenatjat Aitana Bonmatí i ‘Mapi’ León, per haver complert dos-cents partits oficials vestides de blaugrana. Les txuri urdin han demostrat de seguida per què són les actuals terceres classificades de la lliga, amb una proposta molt ofensiva i de pressió asfixiant a la sortida de pilota de les culers. Abans del descans, Jade Le Guilly ha posat el 0 a 1 a l’electrònic, després d’una bona combinació en atac. A la represa, Jonatan Giráldez ha fet canvis a l’equip i les locals han reaccionat. Marta Torrejón ha empatat el matx, amb mitja hora de joc encara al davant. Les visitants s’han defensat molt bé i han pogut fer el segon, però Mapi ha tret de sota la línia. Poc abans del minut 90, Lucy Bronze ha rematat amb el cap un córner per remuntar i guanyar el matx. Per altra banda, el Llevant Les Planes no ha pogut sorprendre el segon classificat, el Reial Madrid, i ha perdut a casa (1-4).

La Reial Societat ha soprès abans del descans

La primera meitat ha començat amb l’habitual domini de les blaugranes, tot i que la pressió de la Reial Societat ha incomodat de valent la sortida de la pilota del Barça. Als primers minuts, Asisat Oshoala, avui titular, ha malgastat un parell de bones ocasions per fer el primer gol del partit. Laia Codina també ha pogut marcar, amb un cop de cap que ha sortit desviat. Les visitants també s’han pogut avançar, però la noruega Synne Jensen ha enviat a fora un u contra u amb Sandra Paños. Més endavant, ha estat Salma Paralluelo qui ha desaprofitat dues bones ocasions per inaugurar el marcador, però les defenses visitants han salvat el gol. Abans del descans, la davantera finlandesa Sanni Franssi ha tingut l’ocasió més clara de la primera part, però Paños ha pogut resoldre amb encert. Pocs instants després, les txuri urdin s’han posat per davant amb un gran gol de la francesa Le Guilly, després d’una bona combinació entre el trident d’atac basc.

Aitana Bonmatí amb Xavi Puig, directiu del Barça | @fcbfemeni

Reacció agònica de les culers a la represa

Jonatan Giráldez ha decidit sacsejar l’equip al descans i han entrat Ana-Maria Crnogorcevic, Geyse Ferreira, Mariona Caldentey i Fridolina Rolfö, en detriment d’Oshoala, Paralluelo, Claudia Pina i Núria Rábano. El Barça havia de remuntar, però li ha costat molt generar ocasions de perill, perquè la Reial Societat s’ha defensat amb ordre i criteri. No obstant això, al minut 61, Marta Torrejón ha rematat amb força un córner i ella mateixa ha aprofitat el rebot d’Adriana Nanclares per empatar el duel. Lluny de tirar-se endarrere, les txuri urdin no s’han conformat i han tirat endavant, buscant el segon gol. Mapi León ha tret una pilota sota la línia després d’un servei de córner, que hauria significat la victòria de les basques. Les blaugranes també han tingut oportunitats, però no ha estat fins al minut 89 que Bronze ha capgirat el resultat, amb un gran cop de cap a la sortida d’un córner. Amb el triomf, les blaugranes continuen sense perdre punts.

El Reial Madrid imposa la lògica a Les Planes (1-4)

El conjunt dirigit per Ferrán Cabello ha vist com ben aviat les visitants s’avançaven amb un gol d’Esther González. El partit s’ha complicat de valent per les catalanes i encara més quan al minut 34 Esther ha fet el seu segon gol i ha augmentat l’avantatge per a les blanques. El Reial Madrid ha jugat amb el marcador i, a la represa, les locals han pogut retallar distàncies, gràcies al gol d’Irina Uribe. No obstant això, Athenea del Castillo ha sentenciat el matx amb un bon gol al minut 65. El Llevant Les Planes no ha trobat resposta a la superioritat madridista i ha encaixat el quart gol a les acaballes del duel, obra de Naomie Feller. Les catalanes són tretzenes i s’acosten perillosament a la zona de descens.