Un gol de penal dona la victòria al Barça en el clàssic femení (1-0)

Un cop més, el Futbol Club Barcelona ha tornat a superar el Reial Madrid en el clàssic femení. En aquesta ocasió, les blaugranes han hagut de lluitar fins al tram final del partit per avançar-se en el marcador, ja que l’únic gol ha arribat quinze minuts abans del final del duel. Cal recordar que les blaugranes arribaven al clàssic com a líders, havent guanyat els vint-i-dos partits disputats de la Lliga F i amb una distància de deu punts sobre les seves perseguidores (el Reial Madrid).

La crònica del Barça-Reial Madrid de Lliga

Les blaugranes han començat el duel imposant el seu estil sobre les futbolistes del Reial Madrid, dominant la possessió de la pilota i aproximant-se a la porteria defensada per Misa Rodríguez. Precisament, la migcampista catalana Aitana Bonmatí, ha tingut la primera oportunitat del partit després de caçar un refús dins de l’àrea que ha acabat impactant en el cos de la capitana del Reial Madrid, Ivana Andrés. Tot i que el Barça ha estat l’equip que ha portat la batuta del joc generant diverses situacions de perill, les blaugranes han tingut dificultats per torbar els espais a conseqüència del sistema defensiu que ha utilitzat el Reial Madrid per frenar les envestides de les blaugranes.

Per altra banda, el Reial Madrid, que tampoc ha gaudit d’aproximacions amb gaire perill sobre la porteria del Futbol Club Barcelona, ha optat per reforçar la defensa i esperar l’oportunitat per córrer al contraatac sempre que les blaugranes cometien alguna errada en la circulació de la pilota. No obstant això, les defenses catalanes han estat molt atentes en tot moment, impedint que les atacants del conjunt blanc posessin en risc la porteria defensada per Sandra Paños, que només ha hagut de fer una aturada en els primers quaranta-cinc minuts de partit. Cal esmentar que Sandra Paños, juntament amb Misa Rodríguez, són les dues porteres amb un millor percentatge de parades de tota la lliga, fet que no s’ha pogut reflectir a conseqüència de les poques oportunitats de gol que hi ha hagut durant la primera part del joc (0-0).

Lucy Bronze defensant Linda Caicedo durant el clàssic de Lliga | @realmadridfem

El Barça, imprecís durant la segona part

Tot i que les de jugadores de Jonatan Giráldez han posat una marxa més durant la segona part, les blaugranes han estat imprecises a l’hora de finalitzar les jugades d’atac. Amb l’entrada d’Oshoala i Hansen al terreny de joc, el Barça ha gaudit de bones oportunitats per avançar-se al marcador, però Misa Rodríguez ha impedit que els xuts que es dirigien entre els tres pals la superessin. No obstant això, el Barça ha fet mèrits per avançar-se en el marcador i, finalment, després d’atacar constantment la porteria de Misa, ha trobat el premi del gol.

Fridolina Rolfö ha marcat des dels onze metres

A quinze minuts per finalitzar el clàssic, Salma Paralluelo ha controlat una pilota dins de l’àrea i, posteriorment, ha rebut una entrada de la jove jugadora del Reial Madrid Athenea del Castillo, que tot just havia entrat al terreny de joc. Frifolina Rolfö ha estat l’encarregada de xutar des dels onze metres. La futbolista blaugrana ha enganyat la portera del conjunt blanc per marcar el gol que donava la victòria al Futbol Club Barcelona. Arran del primer gol, el Barça ha disposat de noves oportunitats de gol, però, de nou, la imprecisió ha fet que les blaugranes no ampliessin el resultat. Amb aquesta victòria, el Barça continua invicte i deixa pràcticament sentenciada la Lliga, ja que compta amb una distància de tretze punts sobre el Reial Madrid (1-0).