El Barça celebra el retorn més esperat amb una convincent victòria (8-0)

L’aturada de seleccions no ha distret a les jugadores del Barça. No només perquè la majoria de les internacionals espanyoles no han estat convocades per les desavinences amb l’entrenador, Jorge Vilda, sinó perquè continuen desplegant un gran futbol amb l’uniforme blaugrana. La víctima d’avui ha estat un Deportivo Alabès que és cuer i que estrenava entrenador, Íñigo Juaristi. No ha estat el millor debut per al tècnic basc, que té la missió de rescatar les vitorianes del darrer lloc de la classificació. Les futbolistes de Jonatan Giráldez han dominat tot el partit i totes les facetes del joc amb molta solvència, decidides a guanyar la lliga com més aviat millor. Claudia Pina ha estat la futbolista més destacada, marcant dos gols i repartint una assistència a la primera part, però la gran protagonista ha estat Bruna Vilamala, qui s’ha tornat a vestir de curt després de 390 dies de baixa.

Una primera meitat impecable

Als primers compassos de partit ja s’ha vist que les locals tenien ganes d’anar per feina. Al minut 4, una defensa basca ja ha tret una pilota sobre la línia i, tan sols tres minuts després, Claudia Pina ha fet el primer gol del matx amb un xut creuat. Al minut 12, Oshoala ha ampliat diferències, rematant amb el cap una molt bona centrada de Fridolina Rolfö. Precisament la sueca ha estat l’autora del tercer gol, culminant amb precisió una passada mil·limètrica de Pina. El Barça dominava amb autoritat la possessió i l’Alabès amb prou feines podia passar del mig del camp. Al 35, l’àrbitra ha assenyalat penal per unes clares mans d’una defensa visitant i Pina no ha perdonat. El cinquè i definitiu gol de la primera meitat l’ha fet Mapi León, amb un col·locat xut des de fora l’àrea. S’ha arribat al descans amb un contundent 5 a 0, però el cert és que la diferència podria haver estat encara més àmplia.

Salma Paralluelo abraça Claudia Pina, després d'un gol | @fcbfemeni
Salma Paralluelo abraça Claudia Pina, després d’un gol | @fcbfemeni

Bruna Vilamala, la gran protagonista de la segona part

A la represa, la tònica del partit ha estat la mateixa. El Barça ha dominat en tot moment el duel. Al minut 56, un error de la portera visitant, Patricia Larque, ha permès que Salma Paralluelo fes el sisè gol. Giráldez ha decidit substituir les jugadores més importants de la plantilla, pensant en l’important partit de dimecres vinent, contra el Bayern de Munic al Camp Nou. Al minut 70, l’Estadi Johan Cruyff s’ha posat dempeus per ovacionar Bruna Vilamala, qui 390 dies després s’ha tornat a vestir de curt. Un retorn molt esperat entre l’afició culer. Les blaugranes han baixat bastant el peu de l’accelerador, però encara hi ha hagut temps per fer el setè gol, obra d’Ana-Maria Crnogorcevic, al minut 84 i el vuitè, de Geyse Ferreira, ja a l’afegit. Un 8 a 0 final que encoratja el Barça per afrontar la Champions League.

El Llevant Les Planes cau amb honor (1-2)

El conjunt dirigit per Ferrán Cabello ha quallat un gran partit, sobretot a la primera meitat, però l’Atlètic de Madrid ha acabat imposant la seva superioritat física i tècnica. Els primers 45 minuts han tingut color local i al minut 11 Elena Julve ha fet el primer gol, fent esclatar d’alegria l’afició. El Llevant s’ha defensat amb ordre i criteri, però Sheila García ha empatat el matx abans del descans. A la represa, les catalanes han intentat conservar el resultat, però les matalasseres han capgirat el marcador al minut 72, amb un gol de Ludmila.