El Barça salva un punt al derbi sobre la botzina (2-2)

Un gol de Luuk de Jong al minut 96 ha permès al Barça salvar un punt al derbi contra l’Espanyol. Darder i Raúl de Tomás han capgirat un gol de Pedri al començament del partit. Tot i això, l’equip de Xavi Hernández ha evitat marxar de buit gràcies a Luuk de Jong.

Els blaugranes s’han avançat només començar el partit. El Barça ha recuperat la pilota a la frontal de l’àrea perica i Jordi Alba ha enviat una centrada al segon pal que Pedri ha aprofitat per obrir el marcador lliure de marca. L’Espanyol s’ha mostrat bastant sobreexcitat durant els primers minuts del duel. Els pericos han estat a punt de perdre una nova pilota al costat de la seva porteria. Ferran Torres li ha arribat a treure la pilota dels peus a Keidi Bare, però Diego López s’ha llençat a terra per aturar l’esfèric i impedir que els culers aprofitessin aquesta badada. El mateix Keidi Bare ha vist la targeta groga poc després per una puntada de peu duríssima sobre Araujo.

L’Espanyol ha intentat dur la iniciativa durant la primera meitat i ha tractat de tenir el control de la pilota, però no aconseguia generar cap perill el Barça. L’equip de Xavi Hernández provava de sorprendre a través de jugades ràpides i ha estat a punt de fer el segon al minut 37. Adama Traoré ha engaltat una pilota amb molta potència en boca de gol. Diego López ha posat el seu cos davant del davanter per protagonitzar una gran aturada i evitar un cop duríssim pels pericos. La jugada ha continuat i la pilota ha arribat a Jordi Alba. El lateral ha centrat cap a Ferran Torres, que ha rematat per sobre del travesser. El Barça ha pagat molt cares les oportunitats que ha perdonat. Abans del descans, Raúl de Tomás ha controlat la pilota dins l’àrea i ha assistit Darder, que ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb un gran tir des de la frontal.

Els blaugranes han tingut uns minuts d’eufòria durant els primers minuts de la segona meitat. Gavi ha enviat la pilota al fons de la xarxa en caçar la pilota en boca de gol després de nombrosos rebots dins l’àrea perica. No obstant això, l’àrbitre ha invalidat el gol per ordre del VAR per fora de joc de Frenkie de Jong. Quan més sensació de perill generava el Barça, l’Espanyol ha tornat a avançar-se. Darder ha enviat una pilota en llarg per Raúl de Tomás. El davanter ha rebut tot sol davant Ter Stegen i ha superat l’alemany amb una gran definició.

Xavi Hernández ha col·locat una defensa de tres jugadors buscant l’empat. Els blaugranes han trigat uns minuts a adaptar-se a aquest plantejament, però han generat bastants problemes a l’àrea perica durant els minuts finals. Dembélé ha enviat dues centrades que s’han enverinat i han agafat camí de la porteria de l’Espanyol. Raúl de Tomás i Diego López han evitat el gol en ambdues accions. Al temps afegit, Nico Melamed i Piqué han estat expulsats per una picabaralla. Sobre la botzina, Luuk de Jong ha salvat un punt pels locals amb una rematada de cap després d’una centrada de Traoré.