Món Esport
Tots els diners que perdrà el Barça si queda eliminat de la Champions
  • CA

El primer equip masculí del Futbol Club Barcelona és a la corda fluixa a la UEFA Champions League. Després de l’empat al Camp Nou contra el Benfica, els blaugranes necessiten guanyar el Bayern de Munic o que els portuguesos perdin o empatin contra el Dinamo de Kíev per classificar-se per als vuitens de final. Això, més enllà de suposar un impacte negatiu en la imatge internacional de l’entitat blaugrana, també té unes conseqüències econòmiques que, en la situació actual del club, són gairebé pitjors que cap altra cosa.

El Barça ha pressupostat que l’equip es classificarà, com a mínim, fins als quarts de final. Per tant, en els càlculs financers de l’entitat culer es compta amb 20,2 milions d’euros que no arribaran al club si l’equip cau a la fase de grups. D’aquests, 9,6 corresponen a l’accés als vuitens i 10,6 als quarts. Però el més greu és que aquests més de vint milions d’euros entraven dins del pressupost del Barça, així que això suposaria un problema pel que fa a quadrar comptes, així com a les relacions establertes amb patrocinadors, creditors i la mateixa Lliga de Futbol Professional (LFP).

En el cas que el conjunt blaugrana accedeixi a l’Europa League, percebrà una certa quantitat econòmica, però molt allunyada de tot el que rebria en cas de continuar endavant a la Champions. Aquests vint milions d’euros per arribar als quarts de final es convertirien en poc més de tres milions. De fet, al Barça li seria totalment impossible igualar els vint milions d’euros pressupostats, ja que, si avancessin en totes les rondes i es plantessin a la final, el club només rebria un total de deu milions d’euros en l’acumulat. Per tant, guanyar l’Europa League equivaldria, aproximadament, a classificar-se per als vuitens de final de la Champions. Així doncs, guanyar contra el Bayern hauria de ser la prioritat del Barça per salvar un nou desastre econòmic.



Més notícies
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Xavi, molt satisfet amb l’equip: “Només estic descontent pel resultat”
Notícia: Xavi, molt satisfet amb l’equip: “Només estic descontent pel resultat”
Comparteix
El tècnic egarenc diu que, després del partit contra el Benfica, "hem de demostrar que podem guanyar a Munic"
Ousmane Dembélé, jugador del Barça | FC Barcelona
Què necessita el Barça per ser a vuitens de la Champions?
Notícia: Què necessita el Barça per ser a vuitens de la Champions?
Comparteix
Repassem les possibilitats dels blaugranes d'accedir a la següent fase de la màxima competició europea

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Culé. a novembre 24, 2021 | 14:22
    Culé. novembre 24, 2021 | 14:22
    Doncs, tal i com veniu jugant darrerament, podeu donar l'eliminació com a cosa feta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa