Món Esport
Ajornades les eleccions a la presidència del Barça
  • CA

Despropòsit. Tal com es podia preveure, les eleccions a la presidència del Barça no se celebraran el pròxim 24 de gener. Les restriccions governamentals per contenir el coronavirus han obligat la comissió gestora de Carles Tusquets a ajornar els comicis després de la reunió que ha mantingut aquest divendres amb la Generalitat de Catalunya. En la trobada, el Procicat ha obligat el club blaugrana a respectar el confinament municipal decretat, una qüestió incompatible, no cal dir-ho, amb la possibilitat de garantir el dret a vot a tots els socis i sòcies culers.

Encara que no s’ha fixat una nova data per a les eleccions, qüestió que la junta gestora analitzarà aquest divendres amb els tres candidats –Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa– el Barça ha demanat cobertura jurídica al Govern per poder votar per correu ordinari, ja que un percentatge molt elevat de la massa social viu fora de les deu ciutats en què està previst que s’habilitin els punts de votació. La Generalitat s’ha compromès a estudiar-ho. En cas que la proposta, que implicaria la modificació de la Llei de l’Esport, prosperi, els comicis es podrien celebrar, aproximadament, d’aquí a un mes. Aquest escenari, no obstant això, és el més optimista.

Carles Tusquets, assenyalat

La culpa de l’ajornament no és de les restriccions de la Generalitat de Catalunya. Les coses com siguin. Carles Tusquets va aterrar a la zona noble del Camp Nou el passat 28 d’octubre del 2020. Segons els estatuts, la comissió gestora té la funció “d’exercir les funcions de govern, administració i representació que escauen a la directiva, però limitades als actes necessaris i imprescindibles per al manteniment de les activitats normals del club i la protecció dels seus interessos”. La junta en funcions d’estar centrada, però, en “la convocatòria d’eleccions per constituir una nova junta directiva, cosa que ha de fer en el termini de tres mesos des que els seus membres hagin pres possessió dels seus càrrecs”.

Tot i que va pronunciar la famosa frase “as soon as possible” i que era plenament conscient, tal com les previsions dels experts indicaven, que després de les festes nadalenques les dades epidemiològiques serien preocupants, Tusquets va escollir la data més llunyana que li concedien els estatuts. Durant tots aquests mesos, per acabar-ho d’adobar, el dirigent de la gestora ha estat incapaç de treballar en un protocol adequat per permetre la celebració amb garanties de la jornada democràtica. Molts culers i grups d’opinió barcelonistes, indignats, s’han preguntat a través de les xarxes socials per què la petició de la votació per correu no s’ha fet abans.

I ara, qui prendrà les decisions?

Tot i la polèmica generada al voltant de la seva figura, Tusquets té la intenció de continuar manant mentre no es puguin col·locar les urnes. Per aquest motiu, la realitat és que la situació de desgovern a l’entitat culer no s’acabarà. Com que caldrà prendre decisions rellevants en l’àmbit esportiu (possibles incorporacions com la d’Eric Garcia) i l’econòmic i la gestora no està legitimada per fer-ho, la idea és que Laporta, Font i Freixa donin el vistiplau a qualsevol operació que es dugui a terme. Totes les mesures rellevants hauran de ser consensuades. Aquest mateix divendres, sense anar més lluny, hi haurà la primera reunió entre Tusquets i els aspirants finals a la presidència.



Més notícies
Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa, candidats a les eleccions del Barça | El Món
Laporta, Font i Freixa, els candidats a les eleccions del Barça
Notícia: Laporta, Font i Freixa, els candidats a les eleccions del Barça
Comparteix
‘Estimem el Barça’, ‘Sí al Futur’ i ‘Fidels al Barça’ són els finalistes d’una cursa electoral que ha deixat enrere Rousaud, Benedito, Vilajoana, Fernández Alà, Farré i Riera
Víctor Font, candidat a les eleccions del Barça | 'Sí al Futur'
Font proposa als altres candidats unir forces mentre no es puguin celebrar les eleccions
Notícia: Font proposa als altres candidats unir forces mentre no es puguin celebrar les eleccions
Comparteix
“No podem tenir un 20% de participació en els comicis més importants de la història del club”, considera el líder de ‘Sí al Futur’

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa