El Barça pateix, però torna a ser a semis de la Champions (2-1)

Per quarta vegada en els darrers cinc anys, el Futbol Club Barcelona serà a les semifinals de la UEFA Women’s Champions League. Les de Lluís Cortés han fet bo el 3-0 assolit a Monza i han pogut mantenir l’avantatge al marcador en la tornada a Manchester. El City ha fet un partit molt més perillós per a les blaugrana, però Sandra Paños sota pals i Asisat Oshoala amb encert de cara a la porteria rival han permès al Barça classificar-se per a la pròxima ronda (2-1), on s’enfrontaran, amb gairebé total seguretat, al temut Olympique de Lió.

El plantejament de les de Gareth Taylor ha estat molt diferent del de l’anada. Conscients que especular i esperar va ser un desastre per a les angleses i amb la necessitat de marcar tres gols, com a mínim, el City ha passat a l’atac. Des de bon començament han creat perill a l’àrea blaugrana. Sandra Paños i les centrals Andrea Pereira i Mapi León han tingut molta més feina que a l’anada i Beckie ha pogut avançar les locals al minut 20.

A la represa, més perill citizen. El Barça patia, perquè un nou gol deixava les angleses a només una diana de la remuntada. Tanmateix, Oshoala, que ja va obrir la llauna a Monza, ha tornat a ser determinant aconseguint l’empat. Pocs minuts més tard, l’àrbitre s’ha inventat un penal favorable al City. Certament, és una vergonya que no hi hagi VAR al futbol femení. Les de Taylor han retallat distàncies de la mà de Sam Mewis, però el Barça ha resistit bé fins al xiulet final.

Missatge de Laporta

El nou president del Barça, Joan Laporta, ha estat atent i ha corregut a felicitar la classificació de les blaugrana per a les semifinals amb una piulada. Ha destacat el “talent, compromís i esforç” del conjunt dirigit per Lluís Cortés i ha assegurat que són un “orgull per al club”.