Món Esport
El Barça, el rei dels doblets
  • CA

La borratxera d’èxits dels últims vint anys ha fet perdre, una mica, la perspectiva del seguidor blaugrana. Però guanyar la Lliga i la Copa del Rei en una mateixa temporada, que justament és la màxima ambició del club aquesta temporada, només s’ha aconseguit en vuit ocasions. Sí que és cert que, quatre d’elles, s’han donat en els últims dotze anys d’història blaugrana.

Els tres primers doblets de Copa i Lliga van arribar les temporades 1951-1952, 1952-1953 i 1958-1959, amb l’anomenat “Barça de les Cinc Copes”. Aleshores, l’equip liderat per homes com Kubala, Ramallets o Luis Suárez, va ser el dominador del futbol estatal, i alhora va esdevenir un dels equips més potents del món.

Així i tot, l’hegemonia blaugrana es va veure interrompuda per diversos motius que no vénen al cas en aquest article, i la gesta en qüestió no es va poder repetir fins a l’any 1998. Aquella temporada 1997-1998, el Barça va aconseguir la primera Lliga de Louis Van Gaal, i va apoderar-se de la Copa del Rei a la tanda de penals davant el Mallorca.

Però l’any 2009 tot va canviar, i ho va fer cap a bé. Amb les sis copes del Barça de Guardiola, se suma un nou doblet que queda camuflat sota tones d’èxit, de joc superlatiu i d’un domini aclaparador. Aleshores, i gràcies en part a la inèrcia guanyadora d’en Pep, aquest fet poc habitual dins la història blaugrana esdevé una constant durant les següents temporades. El curs 2014-2015, amb el triplet de Luis Enrique s’afegeix un nou doblet a la llista, i fins i tot la temporada següent es repetiria la gesta. 

Tot i la pluja de títols, encara en queda un fer afegir a la llista: el de l’any de debut d’Ernesto Valverde a la banqueta blaugrana, on es va guanyar Copa i Lliga, tot i començar a albirar sobre l’horitzó certa decadència esportiva. Ara bé, seran capaços els homes de Koeman, en l’actual context esportiu, econòmic i social, de fet el més complicat dels últims vint anys, de sumar-ne un de nou? Només la història, que de moment no està escrita, dictarà sentència sobre què explicarem a les nostres filles i fills d’aquest curiós equip.



Més notícies
Joan Gamper, fundador del FC Barcelona | FCB
Els vincles entre el Barça, el catalanisme i l’independentisme (1899-1939)
Notícia: Els vincles entre el Barça, el catalanisme i l’independentisme (1899-1939)
Comparteix
El club que presumeix de ser "Més que un club" té una història per acreditar-ho
Els jugadors del City celebrant el segon gol | Europa Press
El City de Guardiola avança a les semifinals de la FA Cup (0-2)
Notícia: El City de Guardiola avança a les semifinals de la FA Cup (0-2)
Comparteix
Els cityzens han vençut l'Everton per 0 a 2 segueixen la seva temporada perfecta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa