Món Esport
El Barça reacciona a temps i es classifica per a la semifinal de Copa (103-93)
  • CA

Partit preciós de bàsquet a l’últim enfrontament dels quarts de final de la Copa ACB. El Barça ha pagat molt cara la migdiada del primer quart i ha estat a punt d’odiar Darío Brizuela durant tot el cap de setmana. Tanmateix, els blaugrana han reaccionat a temps i han anat remuntant a poc a poc per acabar vencent un Unicaja de Màlaga molt combatiu i molt difícil de superar (103-93). Els 40 primers minuts han acabat en empat, però a la pròrroga els de Sarunas Jasikevicius han pogut, finalment, superar els andalusos al marcador. Higgins ha estat la clau del triomf del Barça als darrers minuts.

El gran protagonista del partit ha estat Brizuela. La Mamba basca ha signat un partit espectacular i ho ha fet des del salt inicial. Al primer període, els andalusos han anotat fins a 29 punts, 14 dels quals han estat responsabilitat del donostiarra. També és cert que el Barça ha sortit absolutament adormit a pista i això s’ha notat molt. Els blaugrana han estat una bona estona fora del partit, mentre l’Unicaja anava obrint forat i el desavantatge acumulat ha costat molt de remuntar.

Sí que s’ha de destacar que al segon quart el Barça ja ha estat un equip completament diferent. Gràcies a l’empenta de Pierre Oriola i l’anotació de Cory Higgins, els de Saras han pogut arribar al descans amb un desavantatge de només quatre punts, pocs comparats amb els catorze del primer període.

Calathes ha continuat liderant la reacció blaugrana durant el tercer quart, però Brizuela ha tornat a entrar en escena. Amb vuit punts, el basc ha estat capaç de mantenir l’equip per damunt al marcador i el parcial ha quedat empatat. Per tant, tot obert als darrers deu minuts.

L’esforç dels andalusos els ha començat a passar factura al darrer quart i el Barça ha iniciat l’atac final. Els blaugrana han capgirat el marcador per primer cop en tot el partit i han arribat a dominar amb set punts d’avantatge. Tanmateix, un triple de, qui si no, Darío Brizuela, ha tornat a posar l’Unicaja al partit i l’han pogut tornar a igualar. Mirotic i Higgins han anotat un parell de triples importantíssims per al Barça als darrers instants, però el mateix jugador montegrí ha errat un tir lliure als últims segons que ha permès empatar el partit als andalusos. Abromaitis ho ha aconseguit.

A la pròrroga, s’ha mantigut el frec a frec al marcador. Brizuela ha continuat fent funcionar la maquinària dels de Fotis Katsikaris i la qualitat dels blaugrana ha anat anotant punts de molta importància. Dues cistelles en suspensió de Higgins, de moltíssima qualitat, han estat la clau de la victòria dels de Saras als cinc minuts de temps extra i una falta en atac dels andalusos els ha acabat de condemnar en una de les darreres possessions.

El rival del Barça a la semifinal serà el Baskonia, que, amb la seva gran capacitat anotadora, ha superat un Joventut de Badalona que ha lluitat fins al final. L’altra eliminatòria enfrontarà el Reial Madrid i l’Iberostar Tenerife, així que tots els favorits han passat de ronda i no hi ha cap sorpresa.



Més notícies
Joan Laporta, durant la inauguració de la seu electoral d''Estimem el Barça' | Jordi Borràs
Així serà l’Espai Barça de Joan Laporta
Notícia: Així serà l’Espai Barça de Joan Laporta
Comparteix
És una de les darreres presentacions del seu projecte
Gerard Esteva, president de la UFEC | UFEC
Gerard Esteva, president de la UFEC: “Ens estem carregant generacions senceres d’esportistes”
Notícia: Gerard Esteva, president de la UFEC: “Ens estem carregant generacions senceres d’esportistes”
Comparteix
Reivindica un relaxament de les restriccions, perquè l'esport català es troba en una situació "dramàtica"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa