Món Esport
El Barça de Xavi s’imposa a les baixes i marca el to ideal del 2022 (0-1)
  • CA

El primer equip masculí del Futbol Club Barcelona ha començat el 2022 amb bon peu, ja que ha sumat els primers tres punts de l’any a Son Moix en la victòria a la Lliga Santander contra el Mallorca (0-1). Els blaugranes, minvadíssims per la Covid-19, han dominat el duel amb claredat, sobretot al primer temps, i mantenen les bones sensacions dels darrers partits, amb el canvi d’actitud i de joc que es viu al conjunt culer des de l’arribada de Xavi Hernández a la banqueta. Una aturada inversemblant de Ter Stegen al temps afegit ha estat clau per entendre el triomf blaugrana. Aquesta victòria també és molt important pel que fa a la classificació, ja que els catalans es queden a un punt de l’Atlètic, que tanca la zona Champions, i a dos del Betis, tercer.

L’alineació de Xavi han estat faves comptades. Amb una plantilla plagada de baixes entre positius per coronavirus -amb un dels brots més grans de la Lliga-, lesions i sancions, l’egarenc ha hagut d’apostar per un onze amb dos extrems del filial, Ilias Akhomach i Ferran Jutglà, un davanter centre gens habitual i poc estimat pels culers, Luuk de Jong, i dos laterals de circumstàncies, Óscar Mingueza i Ronald Araujo. Riqui Puig, per primera vegada titular des del febrer de l’any passat, ha estat important al mig del camp.

Tot i això, el Barça ha sortit disposat a dominar el partit i tota la primera meitat ha estat molt meritòria per part dels blaugranes. Els culers s’han instal·lat en camp contrari i no han donat cap mena d’opció al Mallorca. A partir d’això, han arribat dues ocasions claríssimes cap a la mitja hora de partit, totes dues de Luuk de Jong. En la primera, ha enviat al pal una gran passada de Jutglà, i en la segona ha estat a punt de marcar de tisora en una rematada acrobàtica que ha acabat impactant contra el travesser.

Aquests dos errors consecutius han deixat el Barça fred, cosa que ha aprofitat el Mallorca per fer un pas endavant. Després de molts i molts minuts de domini blaugrana, els balears s’han apropat per primer cop a l’àrea de Ter Stegen, però tampoc no han generat cap ocasió de perill. Ha estat aleshores, quan els de Xavi ho tenien menys clar, que una molt bona centrada de Mingueza, combinada amb un error a la sortida de Manolo Reina, ha acabat amb un gol de cap de Luuk de Jong.

Els blaugranes han anat claríssimament de més a menys, ja que a la segona part sí que s’ha notat moltíssim la falta de forces i els de Xavi han baixat el ritme. Com que el Mallorca no atacava amb perill, els culers s’han limitat a gestionar l’avantatge mínim al marcador, amb el perill que això comporta. Tanmateix, els balears no han estat capaços de fer res per donar la volta al resultat, no per mèrits defensius del Barça, sinó per la falta d’idees ofensives dels mallorquins. Això sí, a la recta final els blaugranes han vist la porteria amenaçada i Ter Stegen ha estat vital per evitar el gol de l’empat de Jaume Costa amb una aturada sensacional.

Si bé el Mallorca no ha estat especialment brillant durant tot el duel, més enllà dels darrers minuts, també és important aplaudir el pragmatisme i la bona lectura del duel de Xavi, que malgrat les condicions adverses, ha aconseguit que els locals no es trobessin a gust en cap moment. També cal destacar el debut d’Estanis Pedrola i Álvaro Sanz, dos noms més que s’afegeixen a la llarguíssima llista de projectes de futur del Barça.



Més notícies
Els jugadors del Getafe celebren el gol d'Enes Ünal | Getafe CF
El Madrid comença l’any amb derrota (1-0)
Notícia: El Madrid comença l’any amb derrota (1-0)
Comparteix
Els jugadors del Girona celebren el gol | Girona CF
El Girona arrenca amb bon peu el 2022 (0-1)
Notícia: El Girona arrenca amb bon peu el 2022 (0-1)
Comparteix
Un solitari gol de Samu Sáiz ha donat el triomf als catalans al camp de l'Osca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa