Memphis rescata un punt de San Mamés (1-1)

No tot podia ser tan bonic. El primer partit del Barça a la Lliga va deixar grans sensacions, però després de la segona jornada ha quedat demostrat que aquesta temporada serà força complicada per als blaugranes. El conjunt dirigit per Ronald Koeman ha empatat contra l’Athletic Club (1-1) en un duel que ha estat dominat pels bascos durant molts trams, però on els catalans també han tingut opcions de remuntar a la segona meitat. Memphis Depay ha estat el jugador més destacat del Barça, marcant el gol de l’empat i quedant-se a les portes del segon.

San Mamés ha viscut un partit amb públic després d’un any i mig amb les graderies buides. El seu equip ha respost als ànims de l’afició de forma favorable durant la primera meitat, però el domini dels primers minuts ha estat blaugrana. De fet, ha estat un miracle que els de Koeman no s’avancessin als primers compassos del duel quan, després d’una gran acció de Memphis, Martin Braithwaite ha fallat a porteria buida.

Després d’aquests primers minuts de més intensitat blaugrana, els lleons han guanyat el control del partit i han començat a dur el ritme. Això ha estat una notícia terrible pels interessos culers, perquè el poder físic dels jugadors de l’Athletic està molt lluny dels del Barça. La velocitat d’Iñaki Williams ha estat massa per a Eric Garcia i Sergiño Dest i els blaugranes han patit molt. Les ocasions dels bascos han arribat una darrera l’altra i ha estat un miracle que ningú hagi trencat la igualada al final del primer temps.

La més clara de la primera meitat ha estat un contraatac, el qual ha acabat amb una ocasió claríssima d’Iñaki Williams. El davanter basc ha estat a punt de marcar a plaer davant de Neto, però Frenkie de Jong ha arribat com un llamp per rebutjar la pilota a boca de gol. Acció providencial del migcampista neerlandès. Més enllà d’això, els bascos han tingut diverses ocasions per fer el primer, però els seus davanters han estat molt imprecisos de cara a porteria.

A la represa, s’ha mantingut el domini blanc-i-vermell. De fet, la primera acció de la segona meitat ha estat una rematada a porteria buida, la qual ha salvat miraculosament Ronald Araujo sota pals. El defensa uruguaià ha hagut d’entrar per substituir Gerard Piqué. El català ha marxat per problemes físics. Ha estat titular, malgrat que els metges del club l’havien advertit del perill de jugar amb molèsties.

Pocs minuts després del xiulet de la represa, l’Athletic s’ha avançat de la forma més habitual. A la sortida d’un córner, Íñigo Martínez s’ha imposat a Eric Garcia per rematar al fons de la porteria de Neto. El porter brasiler ha estat molt imprecís durant tot el duel. De fet, el gol dels bascos ha estat una recompensa molt justa, ja que durant la primera meitat i el primer tram de la segona han tingut moltes ocasions per imposar-se al marcador.

Ara bé, amb la seva diana, els blanc-i-vermells s’han tancat en defensa i el Barça ha començat a rondar la porteria basca. Amb el pas dels minuts, han començat a arribar les ocasions blaugranes. Una de les més clares ha estat de Frenkie de Jong, que ha impactat una pilota contra el travesser des de la frontal de l’àrea.

Al minut 75 ha arribat l’empat culer. Memphis Depay ha rebut una pilota a l’extrem esquerre en una acció de contraatac. El davanter neerlandès ha entrat a l’àrea amb potència i ha afusellat la porteria de l’Athletic per marcar un golàs, el seu primer oficial amb la samarreta del Barça. Malauradament per als interessos culers, els de Koeman no han pogut assolir la remuntada. Memphis n’ha tingut una altra de claríssima, però el seu llançament ha estat massa creuat. Al temps afegit, Eric Garcia ha estat expulsat de forma justa per una entrada contra Nico Williams, que era l’últim futbolista de l’Athletic.