El Barça salva un empat a Frankfurt en un partit horrible (1-1)

El Futbol Club Barcelona ha exhibit una de les seves pitjors versions des de l’arribada de Xavi Hernández, però tot i això ha rescatat un empat contra l’Eintracht de Frankfurt a l’anada dels quarts de final de l’Europa League (1-1). De fet, els blaugranes han aprofitat gairebé l’única ocasió de gol que han tingut per igualar un duel on els alemanys s’han avançat. El conjunt rival podria haver marxat amb un marcador molt més ampli, però les seves errades en les rematades han donat vida al Barça, que jugarà la tornada al Camp Nou amb un resultat que es pot considerar bo.

Xavi ho va avisar

Tot allò que Xavi havia alertat a la prèvia, ha caigut durant la primera meitat multiplicat per infinit. L’escenari ha superat els futbolistes del Barça des del primer minut, i això que la primera ocasió ha estat de Ferran Torres, amb un xut llunyà que no ha entrat de miracle, gràcies a una gran aturada de Kevin Trapp. A partir d’aquí, tot han estat males notícies per als blaugranes. El Barça ha perdut totes les pilotes possibles i més i el Frankfurt ho ha aprofitat per fer molt mal.

D’entrada, una acció molt matinera no ha acabat amb gol de miracle gràcies a una bona acció defensiva de Pablo Gavi. De fet, uns minuts més tard ha tornat a ser providencial per rebutjar una passada de la mort. Ara bé, la més clara dels alemanys ha estat de Djibril Sow, qui ha rebut una pilota a l’anterior de l’àrea petita i, només amb Ter Stegen davant seu, ha enviat la pilota fora, bastant lluny del pal dret del porter de Mönchengladbach.

Després de la primera rauxa del Frankfurt, el Barça ha intentat calmar una mica el duel a partir de controlar la pilota, però tampoc no li ha sortit gens bé. Gerard Piqué ha fet uns primers minuts horribles i fins i tot s’ha hagut de retirar lesionat. Es pot dir que els blaugranes no han fet absolutament res a la primera meitat. La sort per als culers ha estat que el resultat al final dels primers quaranta-cinc minuts ha estat d’empat a cap gol i això que l’àrbitre ha assenyalat un penal favorable als alemanys que el VAR ha acabat invalidant.

Dembélé i De Jong revolucionen el partit

A la represa, s’esperava que el Barça sortís molt diferent, però res de res. De fet, la segona part no ha pogut començar pitjor per als de Xavi, ja que el Frankfurt s’ha avançat gràcies a un golàs de Knauff des de l’exterior de l’àrea. Els blaugranes, a més a més, no han estat capaços de reaccionar i el Frankfurt ha perdonat la vida als culers amb una acció d’una centrada lateral que Lindström ha fallat de forma incomprensible. Ter Stegen estava totalment venut.

Ara bé, Xavi ha sabut tocar la tecla correcta quan ha fet entrar Frenkie de Jong i Ousmane Dembélé. Les rotacions no li han sortit bé, però això sí. El Barça ha canviat la cara de forma clara i ha començat a tenir molt més control de la pilota i ha rondat la porteria de Trapp. En la primera ocasió, ha arribat el gol de l’empat. Ha estat després d’una jugada molt ben trenada entre Dembélé, De Jong i Ferran, on el davanter valencià ha acabat rematant a la perfecció.

El Barça ha intentat donar la volta al marcador, però estava realment espès. L’àrbitre ha expulsat Tuta, del Frankfurt, per doble groga i els de Xavi han jugat contra deu durant uns quants minuts, però ni així ha estat possible. L’única jugada on podria haver arribat el gol de la victòria ha estat una on Ferran s’ha equivocat i ha volgut acabar ell, quan tenia companys en una millor posició de rematada. Pel que s’ha vist a Alemanya, és un resultat molt bo per al Barça, que haurà de jugar molt millor al Camp Nou per passar a les semifinals.

Mateu Alemany, director de l'Àrea de Futbol del Futbol Club Barcelona | Europa Press