El Barça salva la seva primera ‘final’ de la Champions (1-0)

El primer equip masculí del Futbol Club Barcelona ha sumat els primers punts a la fase de grups de la UEFA Champions League a la tercera jornada. Després d’haver encaixat dues golejades doloroses per part del Bayern de Munic i el Benfica de Lisboa, els blaugranes estaven obligats a guanyar contra el Dinamo de Kíev al Camp Nou i no han fallat. Ara bé, val a dir que els ucraïnesos han fet un partit lamentable i que no han posat cap dificultat al Barça. És per això que davant aquesta circumstància, un equip del nivell del Futbol Club Barcelona hauria d’haver demostrat un rendiment més alt, ja que només ha aconseguit batre la porteria rival en una ocasió (1-0).

El tècnic neerlandès Ronald Koeman ha apostat per un onze amb alguns canvis importants respecte al darrer partit contra el València per donar descans a alguns jugadors pensant en el clàssic del diumenge vinent. És per això que Ansu Fati s’ha quedat a la banqueta i el davanter centre titular ha estat Luuk de Jong. Sergiño Dest ha tornat a ser l’extrem dret i Óscar Mingueza ha ocupat el lateral. Justament el mateix Dest ha tingut la primera ocasió clara del partit, quan ha rematat una gran centrada de Jordi Alba, però la pilota ha marxat desviada.

Aquesta jugada inicial ha marcat la dinàmica de la primera meitat. L’argument ofensiu principal dels blaugranes han estat centrades a l’àrea, totes elles amb un resultat insatisfactori. Per la seva banda, Luuk ha tingut dues ocasions claríssimes i les ha fallat de forma inexplicable, constatant que el seu nivell és molt i molt baix. Amb el domini total de la possessió, el Barça ha estat molt poc profund i la primera part ha estat avorrida, sense ritme. És per això que ha estat molt important el gol de Gerard Piqué, també després d’una centrada de Jordi Alba, amb una rematada amb l’interior del peu digna d’un davanter centre.

Al descans han entrat Ansu Fati i Philippe Coutinho per Luuk i Mingueza. El Barça ha millorat lleugerament a partir d’aquests canvis, però no ha trobat el segon gol. El jove davanter guineà n’han tingut una de claríssima, però ha estat egoïsta i ha volgut acabar ell la jugada quan tenia companys molt més ben posicionats per marcar a plaer. A partir del minut 60, el Dinamo ha intentat fer alguna cosa en atac, però no ha generat cap mena de perill real. Cal destacar que el Kun Agüero ha debutat a la Champions amb el Futbol Club Barcelona. Els culers han acabat demanant l’hora i perdent temps contra el Kíev. Amb aquesta victòria, el Barça se situa tercer del Grup E a un punt del Benfica, a l’espera del resultat del partit entre els portuguesos i el Bayern de Munic. Triomf blaugrana, però molt pobre. D’aquesta manera no s’esvaixen els dubtes sobre l’equip dirigit per Ronald Koeman.