El Barça necessita Xavi desesperadament (3-3)

El primer equip masculí del Futbol Club Barcelona s’ha acomiadat del tècnic interí Sergi Barjuan amb un empat vergonyós contra el Celta de Vigo a Balaídos (3-3). Els blaugranes ho han fet tot bé a la primera meitat i han aconseguit fins a tres gols, però una nova lesió d’Ansu Fati abans del descans ha estat símbol de malastruc i el Barça ha deixat escapar la victòria amb una segona meitat lamentable. Els culers no guanyen a la Lliga des de fa quatre jornades.

Un Barça brillant

La primera part del Barça ha estat sensacional. Sergi Barjuan ha premiat els onze futbolistes que li van donar la victòria vital contra el Dinamo de Kíev a la Champions i els jugadors han respost de meravella. Si bé la primera ocasió del duel ha estat de Iago Aspas i no ha marcat de miracle, en l’acció posterior Ansu Fati ha obert la llauna amb un golàs des del lateral de l’àrea. El seu xut ha estat fantàstic i ha confirmat el seu gran moment futbolístic.

Els blaugranes han aprofitat que el Celta ha sortit poc contundent per controlar el partit amb paciència. A partir de tocar-la i tocar-la, Sergio Busquets ha rebut una pilota perillosa a la frontal de l’àrea al minut 18. Els jugadors gallecs no han anat a defensar el seu xut, perquè no acostuma a definir, però el de Badia del Vallès s’ha armat de confiança i ha marcat un gran gol amb un llançament molt precís.

El moviment de pilota del Barça als primers 45 minuts ha estat brillant i en especial el de Nico González, que ha confirmat les grans sensacions que havia deixat en els últims partits amb una actuació espectacular. Ell mateix ha iniciat una gran jugada col·lectiva que ha acabat amb una bona centrada de Jordi Alba i una rematada de cap encara millor de Memphis Depay per fer el tercer gol.

Tot li sortia bé al Barça i el que semblava una victòria plàcida amb només bones notícies s’ha començat a trencar a les acaballes del primer temps. En una cursa, Ansu Fati s’ha aturat de cop, indicant problemes físics. El davanter guineà ha notat una estrebada als isquiotibials i, efectivament, ha tornat a caure lesionat.

Un Barça perdut

Aquesta pèssima notícia per al barcelonisme sembla haver-se introduït als cossos dels jugadors, ja que la segona part no ha tingut res a veure amb la primera. Eric Garcia tampoc no ha pogut tornar dels vestidors per una lesió i el Celta ha aprofitat tot aquest desconcert per atacar amb tota la convicció que no ha tingut als minuts inicials. De seguida s’ha vist que els de Coudet marcarien i Iago Aspas només ha necessitat set minuts del segon temps per retallar distàncies, després d’aprofitar una errada greu de Ter Stegen.

A partir del gol, el Celta ha crescut encara més i el Barça ha començat a patir moltíssim. Els gallecs han demanat un penal d’Óscar Mingueza que l’àrbitre no ha xiulat, i també ha anul·lat una diana de l’exblaugrana Nolito per mans. Tanmateix, el davanter andalús no s’ha rendit i al minut 75 ha marcat el segon dels de Coudet amb un cop de cap molt mal defensat per Clément Lenglet. El Celta ho ha seguit intentant i ha rebut el premi amb un golàs de Iago Aspas a l’últim minut del temps afegit. Ter Stegen no ha fet cap aturada durant tot el partit i el Barça també ha de començat a contemplar això com un problema important a la porteria.

L’única cosa a la qual es poden agafar els culers és a l’arribada de Xavi Hernández. El tècnic egarenc té una feina monumental al davant. Si bé semblava que Sergi Barjuan havia aconseguit capgirar la dinàmica i les sensacions de Ronald Koeman, aquesta segona part de Balaídos torna a posar els blaugranes a la casella de sortida. Xavi haurà de motivar els jugadors, recuperar l’ADN Barça per trobar el camí de la victòria, estudiar amb detall què està passant amb les lesions… en definitiva, el nou entrenador català haurà de treballar moltíssim i val més que els culers li donin temps i paciència, perquè serà una tasca titànica.