Món Esport
Dures crítiques de Laporta a la UEFA per la Superlliga
  • CA

Laporta ha carregat intensament contra la UEFA durant l’Assemblea de Compromissaris pel tema de la Superlliga, la nova competició de dotze clubs europeus que pretenia revolucionar el futbol. El president del Barça ha defensat el projecte i ha criticat l’organisme del futbol europeu, que es va tancar en banda malgrat els intents negociadors dels promotors de la Superlliga. “No demanarem perdó per pensar”, ha assegurat el president blaugrana, recriminant que la UEFA no en volgués ni parlar. El projecte va nèixer amb dotze fundadors, però només dos dies més tard nou d’ells en van sortir. Actualment, només queden Barça, Madrid i Juventus.

A més, Laporta ha recordat que “un tribunal va donar la raó” als clubs organitzadors i ha criticat el model dels clubs-estat, en referència al PSG, que pot fitxar a qualsevol. Pel màxim directiu blaugrana, aquest fet adultera molt més la competició que no pas un nou torneig, que al seu parer “serà molt més atractiu” i aportarà més diners que l’actual. També ha desmentit que no hi hagi meritocràcia o solidaritat, i ha criticat “un discurs demagog” de la UEFA.

De tota manera, el Barça no ha sotmès a votació avui la seva participació en la Superlliga. Tot i remarcar que “el projecte segueix viu”, Laporta ha considerat que no està prou madur per prendre una decisió final. En aquest sentit, el president ha afirmat que “la reacció virulenta de la UEFA” ha provocat que la nova iniciativa es ressentís molt i el nou model de competició encara estigui molt verd. Els tres clubs que encara queden vinculats a la Superlliga segueixen en contacte amb els que van sortir, per tal de trobar una alternativa i no deixar morir el projecte.

Situació delicada del futbol

El president del Barça ha defensat la creació d’una nova competició, que pretén ser “la més atractiva del món”. Laporta ha recordat que les audiències estan baixant i els ingressos per drets de televisió estan baixant. D’aquesta manera, el discurs de la junta blaugrana ha estat alineat al de la Superlliga, intentant posar de manifest “uns nous temps” del futbol, on volen portar aire fresc per tornar a atrapar els joves, com ha fet el bàsquet amb l’Eurolliga.

En aquest sentit, la directiva blaugrana vol apostar per la innovació d’una manera que “no acabarà amb les lligues nacionals”. De fet, Laporta ha afirmat que la meritocràcia hi entraria, posant per exemple que el campió de l’Europa League tindria garantida la participació. La directiva ha defensat amb força la Superlliga, tot i remarcar que la decisió final serà sempre dels socis.

Participació de Gaspart

Fins i tot l’expresident Joan Gaspart ha intervingut, alineant-se amb la postura de Laporta. Gaspart s’ha unit a les crítiques a la UEFA, recriminant que no hagi volgut dialogar. L’actual màxim directiu ha agraït el seu comentari i ha reafirmat la voluntat dels organitzadors de la Superlliga d’establir una negociació amb la UEFA, en lloc d’adoptar una “actitud bel·ligerant”.



Més notícies
La copa de la Champions League | UEFA
El Barça i onze clubs més anuncien la nova Superlliga
Notícia: El Barça i onze clubs més anuncien la nova Superlliga
Comparteix
La competició europea començarà tan aviat com sigui possible
Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça | Europa Press
L’Assemblea de Compromissaris aprova els comptes de Bartomeu
Notícia: L’Assemblea de Compromissaris aprova els comptes de Bartomeu
Comparteix
Els socis eviten una situació de gran inestabilitat avalant els pressupostos de 2020

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa