Qui li havia de dir a Riqui Puig que el seu primer gol amb el Barça seria de cap? Doncs, probablement, ell mateix ja sabia que, fos com fos, aquesta fita estava ben a prop. El migcampista de Matadepera és la viva imatge de la insistència. Hi ha qui el critica per tenir uns certs aires de prepotent o de cregut, però aquest mateix desvergonyiment i atreviment és el que l’està permetent treure suc d’una temporada en la qual està sent pràcticament invisible per a Ronald Koeman, el seu entrenador.

En el partit al camp de l’Elx ha entrat al minut 86. El duel no encara estava decidit i amb un gran salt després d’una molt bona jugada de De Jong ha aconseguit el que els seus companys han intentat durant tota la segona meitat: sentenciar l’enfrontament. De la mateixa manera que va fer en la semifinal de la Supercopa d’Espanya contra la Reial Societat marcant el darrer penal de la tanda, ha aprofitat els minuts residuals per treure un gran rendiment per a l’equip i per a ell mateix.

Riqui Puig està simbolitzant allò que es demana sempre a la gent de la Masia: paciència. Si un futbolista del planter del Barça té qualitat, és molt difícil que no acabi destacant. Per bé o per mal, en els darrers anys s’ha donat prioritat als fitxatges provinents d’altres clubs, però els qui s’han quedat i han estat tossuts, com Riqui, estan tenint el seu premi. Està fent un Sergi Roberto, per entendre’ns. Tant de bo s’hi fixin futbolistes com Konrad de la Fuente o Ilaix Moriba, que tenen potencial, però encara els falten oportunitats.

Algunes declaracions interessants

Riqui Puig ha atès els mitjans de comunicació quan ha acabat el partit. Ha sorprès la seva sinceritat i la seva honestedat. Ha reconegut que voldria molts més minuts i que no està acostumat a tanta banqueta i aquesta cura d’humilitat també l’honora. Aquestes han estat les seves paraules: “És un any difícil per a mi. Estic entrant molt poc. El meu pare em diu que segueixi lluitant. No estic acostumat a jugar poc, però intento aprofitar els minuts que tinc”.

Qui té molt poc mèrit del rendiment de Riqui Puig aquesta temporada és el seu entrenador, Ronald Koeman. Des que va arribar a la banqueta del Camp Nou va deixar clar que preferiria que marxés per tenir més minuts, però el de Matadepera l’està obligant a comptar amb ell. Rendint-se a l’evidència, el tècnic neerlandès ha dit el següent en roda de premsa: “Clar que m’ha agradat el gol de Riqui Puig. Sé que no té molts minuts, però està demostrant que té futur”.

A més a més, la celebració del gol de Riqui també ha desmentit una teoria que recorre el vestidor del Barça des de fa temps. Hi ha qui assegura que no cau bé als companys i que aquest és un altre dels motius pels quals no juga tots els minuts que voldria. Tanmateix, la reacció de jugadors com Griezmann, Jordi Alba o De Jong després del seu gol indica més aviat el contrari. El de Matadepera també ho ha destacat quan ha acabat el partit: “El gol l’he marcat gràcies a una gran jugada del Frenkie. Estic molt content perquè tots els companys m’han felicitat”.



Més notícies
Els jugadors del Barça celebren el gol de De Jong contra l'Elx | Europa Press
Llei del mínim esforç del Barça a Elx (0-2)
Notícia: Llei del mínim esforç del Barça a Elx (0-2)
Comparteix
El conjunt blaugrana assalta el Martínez Valero gràcies als gols de De Jong i Riqui Puig
Ronald Koeman, al camp de l'Elx | Europa Press
Koeman: “Clar que m’ha agradat el gol de Riqui Puig”
Notícia: Koeman: “Clar que m’ha agradat el gol de Riqui Puig”
Comparteix
L’entrenador del Barça celebra que el de Matadepera hagi fet un pas endavant

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa