Món Esport
Com va ser l’última temporada del Barça sense Messi?
  • CA

El Barça està a punt de començar el curs 2021/22. Aquesta temporada serà la primera que el club blaugrana afronti sense Leo Messi a la seva plantilla des de la 2003/04. Aquell Barça venia de finalitzar la lliga anterior en sisena posició i tan sols aconseguir classificar-se per la UEFA.

Laporta acabava de guanyar les eleccions l’any 2003 i va realitzar una sacsejada important al primer equip. D’entrada, Frank Rijkaard va arribar a la banqueta blaugrana. A més, el Barça va realitzar el fitxatge estrella de Ronaldinho, que va ser el pal de paller de l’equip durant les tres temporades següents.

El club blaugrana també va incorporar Ricardo Quaresma, Rafa Márquez, Rüstü Recber, Gio Van Bronckhorst i Mario Abrante. Al mercat d’hivern, també va arribar cedit Edgar Davids. A més, aquell equip comptava amb tres joves estrelles en estat de maduració: Xavi Hernández, Andrés Iniesta i Victor Valdés.

El Barça va començar la Lliga de forma poc convincent, ja que va fer tan sols nou punts dels primers 21 possibles i no va guanyar cap dels quatre primers partits a casa. Però, els culers van anar de menys a més i van acabar la Lliga en segona posició amb 72 punts, cinc menys que el València que va ser campió. Els blaugranes van aconseguir quedar per davant del Reial Madrid que fou quart.

L’equip de Frank Rijkaard va disputar la copa de la UEFA i va arribar als vuitens de final, on va ser eliminat pel Celtic de Glasgow. El Barça va perdre per 1 a 0 a Escòcia en un partit on van ser expulsats Saviola i Motta per part dels catalans i Rab Douglas pels locals. El duel de tornada va acabar amb empat sense gols.

Pel que fa a la Copa del Rei, els blaugranes van arribar fins als quarts de final on van caure davant del Saragossa. Un gol de David Villa al Camp Nou va atorgar la victòria al partit d’anada als aragonesos. El Barça va igualar l’eliminatòria per mitjà de Luis García a La Romareda al minut 11. Però un gol de Yordi a les acaballes del partit va deixar sense marge de reacció als barcelonins.

En acabar aquella temporada, el capítol de baixes dels blaugranes va ser ben gran. Rüstu, Quaresma, Cocu, Saviola, Luís Garcia, Reiziger, Kluivert, Luis Enrique i Abrante van abandonar el club. Per contra, van arribar Samuel Eto’o, Deco, Giuly, Edmilson, Maxi López, Belletti, Sylvinho i Larsson.



Més notícies
Koeman, en roda de premsa | FC Barcelona
Koeman: “Estic il·lusionat amb l’equip, no hem de mirar al passat”
Notícia: Koeman: “Estic il·lusionat amb l’equip, no hem de mirar al passat”
Comparteix
El tècnic holandès recorda que l'equip ha estat capaç de fer una gran pretemporada sense Messi
Gerard Piqué, jugador del Barça | Europa Press
Piqué fa possible la inscripció de Memphis i Èric Garcia
Notícia: Piqué fa possible la inscripció de Memphis i Èric Garcia
Comparteix
El defensa ha acceptat una rebaixa salarial per tal que es poguessin inscriure els fitxatges

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa