Món Esport
Així va gestionar Xavi el ‘cas Dembélé’ amb la resta de jugadors del Barça

Una de les interioritats més interessants que ha destapat la minisèrie d’Amazon Prime FC Barcelona: una nova era és la manera amb la qual fa quasi un any es va gestionar el cas d’Ousmane Dembélé. El francès estava a punt d’esgotar el seu contracte, i durant l’hivern de la temporada 2021/2022 es va negar a renovar-lo. Això va generar un serial que va acabar amb una entesa un cop va acabar la temporada, i que va generar un fort terratrèmol.

Un terratrèmol que va arribar a la parcel·la esportiva. És a dir, tot i tractar-se d’una qüestió que havien de resoldre l’agent del davanter i el club, Xavi va haver d’acabar apartant el futbolista en tres partits, deixant-lo fora de la convocatòria. S’especulava fins i tot que aquell tema podia afectar la plantilla. De fet, el primer dels tres partits que Dembélé es va perdre per decisió de club va ser precisament el matx de Copa contra l’Athletic, que va deixar eliminats els culers, a San Mamés.

Doncs bé, en la minisèrie, s’ha emès un extracte en el qual s’aprecia com va gestionar Xavi aquesta qüestió amb la resta de jugadors. En primer lloc, hi surt el terrassenc parlant amb un entrevistador, i explicant que “en el moment en què li vaig dir que la postura del club era que no jugués, i vaig ser molt honest, ell va dir que sempre volia quedar-se al Barça. Però clar, no renovava i vaig pensar que havia firmat amb un altre equip”.

Xavi: “El club creu que el representant els està prenent el pèl”

A continuació, en aquest episodi, surt la reunió entre el tècnic i la plantilla. “Tema Dembélé: ha sortit a la premsa, ja ho sabeu, és un tema complicat. No és un tema fàcil. Per a mi tampoc. Però bé, el club s’ha plantat. Estem aquí, i som una família. Així que ho heu de saber tot. El club creu que el representant els està prenent el pèl. O renova, o se li busca una sortida. Decisió de club”.

Després, la sèrie torna a la conversa de Xavi i l’entrevistador. Aquí, l’entrenador reconeix que Dembélé “entrenava a tope. Al final vam apostar perquè jugués. És un jugador que podria ser un crack mundial. Jo sempre li dic: “Ousmane, jo soc el lateral i estic cagat. Sembla que portis dues pistoles. Porto 25 anys a la casa, i extrems nats a aquest nivell no n’he vist mai”.

Ousmane Dembélé, jugador del Barça | Europa Press
Ousmane Dembélé, jugador del Barça | Europa Press

Finalment, la sèrie mostra les imatges del segon partit de Dembélé al Camp Nou després del serial, i després de la seva reaparició, que es va donar amb molts xiulets. I aquest segon partit va coincidir amb probablement el seu millor partit com a blaugrana. Contra l’Athletic, a la Lliga, va sortir l’última mitja hora per marcar un gol, donar dues assistències i fer un recital de futbol ofensiu i atractiu. A continuació, de fet, en la minisèrie, hi surt Dembélé, reconeixent que “no és fàcil viure aquest tipus de moments. Però et fa treure la ràbia interior, les ganes de transformar els xiulets en aplaudiments”.



Més notícies
Ronald Koeman i Leo Messi, durant la temporada 2020/2021 | Europa Press
Revelen una conversa entre Koeman i Bartomeu sobre la continuïtat de Messi
Notícia: Revelen una conversa entre Koeman i Bartomeu sobre la continuïtat de Messi
Comparteix
Pertany als dies abans del famós burofax de l'argentí, i ha estat publicada a la minisèrie 'FC Barcelona: una nova era'
El Barça de Quique Setién, durant el partit de Lliga disputat contra l'Espanyol al Camp Nou | Europa Press
L’esbroncada de Setién que demostra el mal ambient que hi havia al Barça
Notícia: L’esbroncada de Setién que demostra el mal ambient que hi havia al Barça
Comparteix
La minisèrie 'FC Barcelona: una nova era' revela una conversació de l'entrenador amb Jordi Alba en un entrenament
Xavi Hernández, entrenador del Barça, durant l'últim derbi contra l'Espanyol al Camp Nou | Europa Press
Apareixen unes paraules de Xavi sobre l’Espanyol que escalfen molt el derbi
Notícia: Apareixen unes paraules de Xavi sobre l’Espanyol que escalfen molt el derbi
Comparteix
La docusèrie 'FC Barcelona: una nova era' revela documents molt interessants de l'interior del vestidor del Barça
Imatge d'un entrenament del Barça | FC Barcelona Barça
El gran assenyalat del Mundial vol reivindicar-se al Barça
Notícia: El gran assenyalat del Mundial vol reivindicar-se al Barça
Comparteix
El davanter francès Ousmane Dembélé, que va jugar una molt mala final contra l'Argentina, ha tornat dos dies abans del previst als entrenaments

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa