Món Esport
L’esbroncada de Setién que demostra el mal ambient que hi havia al Barça

La publicació dels capítols de la minisèrie FC Barcelona: una nova era han ensenyat molts moments del Barça dels últims anys. D’un Barça en una clara època de transició. Un dels fragments pertany a l’inici d’un entrenament a les ordres de Quique Setién i, per tant, de la segona meitat de la temporada 2019/2020. Un fragment que ensenya una conversa entre l’entrenador i un dels capitans, Jordi Alba, que evidencia el mal ambient que es va respirar en aquella etapa.

És una conversa, però una mica pujada de to. Resulta que aquell dia, el lateral, Leo Messi i Gerard Piqué van arribar a l’entrenament cinc minuts tard. Després d’haver sortit a la gespa, i quan tota la plantilla estava reunida al centre del camp, el tècnic els va preguntar, de forma irònica, si sempre se’ls ha d’esperar a tots tres. Per tant, previsiblement aquell cop no va ser el primer en el qual els tres futbolistes van arribar tard.

A continuació, Alba va prendre la paraula: “Al Leo, al Gery i a mi, de vegades… però a partir d’ara, ja no. S’ha acabat”. Una resposta, doncs, conciliadora, però que no deixa de formar part d’una conversa amb crispació. De fet, el càntabre li va acabar dient que “normalment, a mi m’agrada [començar] a l’hora”.

Quique Setién, exentrenador del Barça | Europa Press
Quique Setién, exentrenador del Barça | Europa Press

L’etapa de Setién al Barça, molt complicada

Aquest és un nou document que demostra com era la situació d’un Barça que va acabar caient estrepitosament a la UEFA Champions League, amb el famós 2-8. Anteriorment, Setién ja havia parlat d’aquella etapa de mig any a la banqueta blaugrana, i sempre ho ha fet demostrant que hi va estar incòmode. En un reportatge de Movistar+, es va negar a parlar de la seva relació amb Messi, i en una roda de premsa va arribar a reconèixer que quan portava pocs dies a Can Barça es va plantejar plegar.

L’etapa de Setién al Barça va ser molt estranya des del principi. La junta de Josep Maria Bartomeu el va contractar en la meitat de la temporada 2019/2020, després que el Barça d’Ernesto Valverde hagués patit una nova remuntada adversa, en la semifinal de la Supercopa d’Espanya, en mans de l’Atlètic de Madrid. Encara sorprèn que l’expresident hagués pres aquella decisió en aquell moment i no, per exemple, l’estiu abans, tot just després del desastre d’Anfield i amb temps de preparació.

Setién, doncs, va arribar a un Barça que venia amb una inèrcia guanyadora dins de les fronteres espanyoles (havent guanyat les últimes dues Lligues, i amb el lideratge de la Lliga d’aquella temporada), però amb el d’Anfield i molts altres desastres a Europa. Va arribar per intentar apagar focs, però involuntàriament en va generar més. Al principi, va intentar establir els seus mètodes i les seves idees, ben clares, però va acabar reculant. El Barça va passar a ser un conjunt anàrquic, i va acabar passant el que va acabar passant a Lisboa, contra el Bayern de Hansi Flick.



Més notícies
Ronald Koeman, durant la seva etapa com a entrenador del Barça | Europa Press
Surt a la llum una nova mala praxi de Ronald Koeman al Barça
Notícia: Surt a la llum una nova mala praxi de Ronald Koeman al Barça
Comparteix
Sergi Roberto ha revelat que el cos tècnic li demanava que jugués, quan realment necessitava operar-se
Quique Setién, durant la seva etapa al Barça | Europa Press
Quique Setién va pensar a dimitir dies després de fitxar pel Barça
Notícia: Quique Setién va pensar a dimitir dies després de fitxar pel Barça
Comparteix
L'entrenador ha tractat qüestions interessants de la seva etapa blaugrana en una entrevista
Quique Setién, entrenador del Vila-real | Europa Press
Setién explica per què va naufragar com a entrenador del Barça
Notícia: Setién explica per què va naufragar com a entrenador del Barça
Comparteix
El càntabre ha estat presentat al Vila-real, i ha deixat una frase molt cridanera
Quique Setién, exentrenador del Barça, i Leo Messi, exjugador del mateix, la temporada 2019/2020 | Europa Press
La reacció de Setién que ho explica tot quan li pregunten per Messi
Notícia: La reacció de Setién que ho explica tot quan li pregunten per Messi
Comparteix
L'exentrenador del Barça i el seu exajudant expliquen la seva relació amb l'argentí en un reportatge

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa