Món Esport
El Barça recula amb la queixa a la UEFA sobre l’arbitratge contra l’Inter

Finalment, el Futbol Club Barcelona no presentarà cap queixa formal a la UEFA. Segons Mundo Deportivo, després que l’entitat catalana es plantegés dur a terme aquesta opció, ha acabat desistint a conseqüència de les poques possibilitats que tenia el recurs de prosperar. D’aquesta manera, totes les queixes sorgides pels errors arbitrals viscuts a Milà, en la derrota per 1-0 contra l’Inter que complica el futur culer a la Champions, s’hauran resumit a les declaracions postpartit de diversos jugadors i del tècnic del primer equip, Xavi Hernández.

Segons explica el mitjà, la intenció era enviar a l’organisme dirigent del futbol europeu les imatges de la jugada del penal no xiulat per unes mans del defensa de l’Inter Denzel Dumfries, del gol possiblement mal anul·lat a Pedri González i d’una dura entrada de Hakan Calhanoglu, autor de l’únic gol, sobre Sergio Busquets, que podria haver suposat una targeta vermella.

Les mans claríssimes de Dumfries

La primera acció és la que ha generat més indignació, tenint en compte que és la més clara i que va succeir a les acaballes del matx. Corria el minut 90 al marcador quan, tot just abans dels vuit d’afegit i amb un 1-0 al marcador, es va donar la jugada en qüestió. Després d’una bona pilota cap a Sergi Roberto, el reusenc va servir la pilota a l’àrea. L’esperava Ansu Fati, però qui va tocar la pilota va ser un rival. Dumfries la va rebutjar i, com s’aprecia a la repetició, ho va fer amb la mà.

Un penal com una casa, que l’hauria de xiular qualsevol àrbitre. Un cop la pilota va sortir i per tant el joc es va interrompre, els àrbitres del VAR han acabat de repassar la jugada. La conclusió va ser que han comunicat al col·legiat principal que no hi havia res (o, en tot cas, que la mà era involuntària), i aquest va fer que el partit continués jugant-se.

El gol anul·lat a Pedri per unes mans d’Ansu Fati

La següent acció polèmica és la del gol anul·lat. Com ha explicat, entre altres, l’exsegon entrenador culer Eder Sarabia a Twitter, pot ser un altre error. Durant la segona meitat, el Barça ha empatat a un mitjançant Pedri però, tot i això, l’àrbitre va impugnar el gol perquè Ansu Fati va tocar la pilota amb la mà durant la jugada…

… Però com bé indica Sarabia, segons el reglament, no hauria d’haver estat anul·lat, ja que l’hispano-guineà no va ser l’autor de la diana, sinó que simplement hi va participar (sempre i quan s’entengui que la mà és involuntària, que, segons la repetició, sembla que així és i que no es pot interpretar d’una altra manera).

La lletja entrada de Calhanoglu que es va solucionar amb una groga

Finalment, el Barça pretenia també protestar per la jugada de Calhanoglu amb Busquets. El migcampista turc va entrar sobre el català a destemps, amb una entrada molt lletja que podria haver estat castigada amb una expulsió. De fet, segons el mític exàrbitre espanyol Iturralde González, ara tertulià a la Cadena SER, havia de ser targeta vermella, perquè “és joc brusc greu de manual”. Tot i això, l’àrbitre de la contesa ho va solucionar amb una targeta groga.



Més notícies
L'Inter de Milà celebra un gol contra el Barça | @Inter
El Barça exhibeix la pitjor versió de la temporada i perd a Milà (1-0)
Notícia: El Barça exhibeix la pitjor versió de la temporada i perd a Milà (1-0)
Comparteix
El conjunt blaugrana ha estat del tot desencertat contra l'Inter i es complica la vida a la Champions
Slavko Vincic, àrbitre de l'Inter-Barça | Europa Press
Així ha estat la decisió arbitral a l’Inter-Barça que indigna els culers
Notícia: Així ha estat la decisió arbitral a l’Inter-Barça que indigna els culers
Comparteix
Dumfries ha tocat la pilota amb la mà per evitar un remat d'Ansu Fati al minut 90, i amb 1-0 al marcador
Xavi Hernández, entrenador del Barça, a Milà | Europa Press
Xavi, més enfadat que mai contra l’arbitratge: “Indignant, no entenc res”
Notícia: Xavi, més enfadat que mai contra l’arbitratge: “Indignant, no entenc res”
Comparteix
L'entrenador del Barça ha reaccionat amb molta contundència contra les decisions que s'han pres en el partit contra l'Inter de Milà de la Champions
Pol van Boekel, àrbitre del VAR de l'Inter-Barça | Europa Press
El Barça es posa seriós amb la UEFA després de l’escàndol arbitral a Milà
Notícia: El Barça es posa seriós amb la UEFA després de l’escàndol arbitral a Milà
Comparteix
El club blaugrana presentarà una queixa i demanarà que Pol van Boekel no els arbitri mai més

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa