Món Esport
Sandro Rosell assenyala Tito Vilanova durant el judici del cas Neymar

Aquest divendres, Sandro Rosell ha comparegut en el marc del judici del cas Neymar 2. A l’Audiència de Barcelona, l’expresident del Futbol Club Barcelona, a qui la Fiscalia ha retirat els càrrecs, ha explicat una dada molt rellevant del moviment que va dur el talentós davanter brasiler del Santos al Barça. Concretament, ha narrat per què va arribar l’any 2013 i no l’any 2014, que és quan acabava contracte, tot revelant que li ho va demanar Tito Vilanova, i deixant clar que en cas de no haver-li fet cas s’haurien estalviat una quantitat de diners important.

La conversació de Tito Vilanova amb Rosell i Bartomeu a Nova York

Tot es remunta a la temporada 2012/2013. Aquella va ser la primera del tècnic català al capdavant del primer equip masculí blaugrana, després d’haver exercit quatre anys com a segon entrenador de Pep Guardiola. Després que el curs hagués començat sobre rodes, Vilanova va patir una recaiguda del seu càncer i, per la qual cosa, va deixar les regnes del conjunt al seu assistent, Jordi Roura, i va viatjar a Nova York per tractar-s’hi.

Sandro Rosell i Tito Vilanova, en arxiu | FC Barcelona
Sandro Rosell i Tito Vilanova, en arxiu | FC Barcelona

En aquest sentit, el president de llavors, l’esmentat Rosell, juntament amb el vicepresident del moment, Josep Maria Bartomeu, van fer un viatge a la ciutat estatunidenca per visitar el seu entrenador i per preocupar-se per la seva salut. Allà, tal com ha informat Rosell en el judici, mentre parlaven de la situació esportiva de l’equip, Vilanova els va demanar que per mantenir la “dinàmica guanyadora” que estaven tenint, li encantaria “avançar l’arribada de Neymar” al següent estiu. És a dir, al de 2013, tal com va acabar succeint, i no esperar a l’any 2014, que és el que segons ha apuntat Rosell estava previst.

“Com tothom sap, les lligues a l’hemisferi sud estan partides al revés que les nostres”, ha afegit, tot expressant que “per la qual cosa, movent el fitxatge de 2014 a 2013 tan sols s’avançava el contracte sis mesos”. Llavors, si haguessin esperat a 2014, “no estaríem com estem i aquest fons voltor no hauria cobrat res. Només vam avançar el contracte sis mesos. Es van pagar 17 milions d’euros [al fons DIS], però l’ideal hauria estat esperar sis mesos i haver-ne pagat zero. Però com li vam fer cas a l’entrenador, ho vam avançar”.

Amb el terme fons voltor, Rosell ha fet al·lusió al fons DIS, que és un fons que en aquella època controlava el 40% dels drets federatius de Neymar. Finalment, a causa del desafortunat estat de salut de Vilanova, el Barça va optar per contractar com a tècnic el Tata Martino, que va ser qui va fer debutar Neymar a Europa i al Barça.

Cal recordar que a priori, la Fiscalia demanava per a Rosell cinc anys de presó per estafa i corrupció entre particulars, en considerar que va maniobrar l’operació amb pagaments encoberts a la família de Neymar per estalviar-se aquell 40% dels drets federatius del fons DIS, i tenint en compte que el Barça ja tenia un acord signat amb el futbolista, l’any 2011, amb la intenció que passés a formar part de la disciplina blaugrana l’any 2014.



Més notícies
El banc dels acusats del cas Neymar 2 | Europa Press
Sorpresa al cas Neymar: la Fiscalia retira els càrrecs contra els acusats
Notícia: Sorpresa al cas Neymar: la Fiscalia retira els càrrecs contra els acusats
Comparteix
Ha passat el mateix dia de les declaracions dels expresidents del Barça Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu
Neymar, durant la temporada 2013-2014, la seva primera al Barça | FC Barcelona
Revelen el principal motiu pel qual Neymar va decidir fitxar pel Barça
Notícia: Revelen el principal motiu pel qual Neymar va decidir fitxar pel Barça
Comparteix
L'exagent del brasiler Wagner Ribeiro ha parlat sobre el moviment que va fer del Santos al club blaugrana l'any 2013, i ha reconegut que Messi el va convèncer amb una trucada
André Cury i Neymar, en arxiu | @andrecurym
Controvèrsia per la declaració de Florentino Pérez al judici del cas Neymar
Notícia: Controvèrsia per la declaració de Florentino Pérez al judici del cas Neymar
Comparteix
André Cury, excaçatalents del Futbol Club Barcelona al Brasil, ha desmentit les paraules del president del Reial Madrid
Neymar Jr., a la sortida del seu judici | Europa Press
El jutge del cas Neymar dona explicacions pel seu comportament qüestionable
Notícia: El jutge del cas Neymar dona explicacions pel seu comportament qüestionable
Comparteix
José Manuel del Amo ha negat que tracti el futbolista brasiler de manera favorable

Comentaris

  1. Icona del comentari de: No us fallaré a octubre 28, 2022 | 20:21
    No us fallaré octubre 28, 2022 | 20:21
    el rosell és un mal nascut, una mala persona, un mafiós
  2. Icona del comentari de: Mala peça a octubre 29, 2022 | 08:31
    Mala peça octubre 29, 2022 | 08:31
    rosell = mala persona = mafiós

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa