Món Esport
La dura confessió de Koeman sobre Laporta i l’adeu de Messi

Ronald Koeman, seleccionador dels Països Baixos, ha concedit una entrevista a Relevo. Com no podia ser d’una altra forma, ha parlat de la seva relació amb el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta. És una situació constant des que l’heroi de Wembley va deixar la banqueta blaugrana, l’octubre de 2021. Aquest cop, ha fet una dura confessió sobre la no renovació de Leo Messi, molt inesperada.

Va ser una sorpresa. A mi em van dir a la pretemporada: “Demà tenim la reunió amb Messi i el seu pare, signem i es queda”. L’endemà em va trucar Laporta per dir-me que “ho veig complicat”. I a la nit se’n va anar. Messi és Barcelona, va fer tant pel club que no es mereixia marxar així”, ha explicat.

Com era esperable, l’adeu de Messi va minvar les prestacions del Barça de Koeman. En la seva primera temporada al capdavant de la banqueta del primer equip masculí, la 2020/2021, l’equip, tot i presentar febleses, va tenir pics de bon futbol, va guanyar la Copa del Rei, i va competir el campionat de LaLiga fins al final. En canvi, el primer curs sense l’argentí va acabar en blanc, amb el famós relleu a la banqueta de Koeman per Xavi Hernández, a causa d’una nefasta ratxa de resultats i de sensacions.

Ronald Koeman i Leo Messi, durant la temporada 2020/2021 | Europa Press
Ronald Koeman i Leo Messi, durant la temporada 2020/2021 | Europa Press

Koeman: “Fer fora un entrenador és part del futbol”

En l’entrevista a Relevo, el de Zaandam ha estat preguntat per si creu que s’ha estat injust amb ell: “Què és injust? No ho sé, fer fora un entrenador és part del futbol. La gent del futbol i de dins del club, de la part tècnica, em van dir que vaig fer molt pel club. Fins i tot els joves m’han donat la gràcies per fer-los debutar. En general, hi ha molta influència de dins cap a fora”, ha valorat, amb un to conciliador.

A continuació, però, ha lamentat que “si un president deixa dubtes fora del seu entrenador, és un problema. Això sí que va ser injust. Però és passat, vull passar pàgina. Ha estat dur, però també se n’aprèn. Si ho hagués de fer una altra vegada, hi ha poques coses que podria fer diferents”.

En relació a això, i sobre aquella temporada 2020/2021, ha recordat que “vam guanyar la Copa, vam ser líders, i amb tot el que hi havia, que no podíem fitxar, posant gent jove… Crec que va ser molt acceptable. El segon any vam perdre Messi. He fet moltes coses pel bé del Barça. Per exemple, el darrer dia, a l’oferta per Griezmann podia haver dit que no. Però vaig acceptar perquè era bo per al club”.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: No volem inadaptats a Can Barça a març 30, 2023 | 21:18
    No volem inadaptats a Can Barça març 30, 2023 | 21:18
    Un parell de desgraciats Koeman i Messi. Que es quedin al seu país que a can Barça, de inadaptats incapaços de comunicar-se en català, ja en tenim més dels que ens caldrien
  2. Icona del comentari de: Daniel a abril 01, 2023 | 08:05
    Daniel abril 01, 2023 | 08:05
    Messi no estava al Barça per parlar català ni per bailar sardines.. l'inadaptat, potser ets tu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa