Món Esport
El Barça cedeix el 10% dels drets televisius a canvi de més de 200 milions
agraph -->

El Futbol Club Barcelona ha fet oficial l’activació de l’esperada primera palanca econòmica que ha de revertir la crisi financera de l’entitat blaugrana. A través d’un comunicat, el Barça ha anunciat que cedeix el 10% dels drets televisius durant els pròxims 25 anys a l’empresa americana Sixth Street a canvi d’una inversió inicial de 207,5 milions d’euros, la qual, a més a més, generarà una plusvàlua de 267 milions. El club ha qualificat aquesta notícia d'”un gran pas endavant en la millora dels seus recursos financers i del seu posicionament competitiu”.

El Barça evita tancar l’exercici econòmic amb pèrdues

El Barça ha actuat a contrarellotge per evitar tancar l’exercici econòmic de la temporada 2021-2022 amb pèrdues. Avui, 30 de juny, era l’últim dia per generar algun ingrés que revertís els més de cent milions d’euros de pèrdues que tenia el club. És cert que la cessió del 10% dels drets televisius implica vendre part dels actius del club durant una bona etapa, però a la vegada és una operació que serà vital per impedir que s’agreugi l’economia del club. Durant els pròxims dies es preveu que se cedeixi el 15% restant dels drets televisius que els socis van permetre vendre a l’actual junta directiva, de la mateixa manera que succeirà amb la meitat de Barcelona Licensing and Merchandising (BLM).

El marge salarial de la Lliga continua sent un problema

De tota manera, cal tenir en compte que, si bé aquestes operacions comporten una injecció econòmica vital per al Barça, no garanteixen que el club tingui marge per poder fer incorporacions al mercat de fitxatges. Sí que és cert que aquests diners permetran a l’entitat blaugrana pagar els traspassos de determinats futbolistes, però no computen de cap manera en l’augment del marge salarial de la Lliga, el qual, en el cas del Barça, es troba en números vermells. Per això s’hauran de fer vendes de jugadors o negociar un acord amb la competició presidida per Javier Tebas per poder utilitzar part d’aquests nous ingressos per millorar la situació relacionada amb el fair play financer.

Les declaracions del president Joan Laporta

El Barça també ha compartit unes breus paraules del president Joan Laporta en el seu comunicat: “Estem activant les palanques econòmiques i executant la nostra estratègia pacient, sostenible i eficient per enfortir la base financera del Club. Sixth Street dona suport al món del futbol de manera decidida, és ​​un inversor experimentat en esports i mitjans globals, i un soci que aportarà coneixements i recursos significatius a l’hora que ens permetrà gestionar de manera independent les nostres operacions”.



Més notícies
Robert Lewandowski, davanter polonès | Europa Press
Una trucada entre Laporta i Lewandowski acaba amb una exigència del jugador
Notícia: Una trucada entre Laporta i Lewandowski acaba amb una exigència del jugador
Comparteix
El davanter polonès hauria demanat al president del Barça que executi el fitxatge abans del 12 de juliol
Víctor Font, excandidat a la presidència del Barça | Europa Press
Víctor Font reapareix un any i mig després i ataca Laporta amb duresa
Notícia: Víctor Font reapareix un any i mig després i ataca Laporta amb duresa
Comparteix
L'excandidat a la presidència del Futbol Club Barcelona ha ofert una roda de premsa per presentar una proposta de reforma dels estatuts
Ronald Koeman, exentrenador del Barça, i Joan Laporta, president del mateix | Europa Press
Koeman torna a la càrrega contra Laporta i assenyala una actitud seva
Notícia: Koeman torna a la càrrega contra Laporta i assenyala una actitud seva
Comparteix
El neerlandès també ha assegurat que "el Barça viu del passat, del 4-3-3" en una entrevista a Esport3
Ousmane Dembélé, jugador del Barça | Europa Press
Dembélé demana a Xavi que Laporta li millori l’oferta de renovació
Notícia: Dembélé demana a Xavi que Laporta li millori l’oferta de renovació
Comparteix
El contracte del francès expira la setmana que ve i aquest ja va a la desesperada

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Endavant Barça a juny 30, 2022 | 14:58
    Endavant Barça juny 30, 2022 | 14:58
    Tot el que serveixi per adreçar pel bon camí, sigui benvingut. El mal que ha fet, el bartomeu, i el rosel, és inimaginable i enorme, els dos titelles del grupo godo
  2. Icona del comentari de: Visca el Barça a juny 30, 2022 | 16:36
    Visca el Barça juny 30, 2022 | 16:36
    D'acord, em sembla be. No pas com aquest govern que aprova pressupostos a canvi de res. Recordo el "les hemos destrozado el sistema sanitario.." i també ho volen fer amb l'esport.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa