Idioma
Món Esport
Desvelen el motiu real pel qual Neymar va marxar del Barça
Idioma

L’estiu de 2017 hi va haver un grandíssim terrabastall al Futbol Club Barcelona per la inesperada marxa de Neymar Jr. al París Saint-Germain (PSG) a canvi del pagament de la seva clàusula de rescissió de 222 milions d’euros. Aquesta fugida del davanter brasiler va estar envoltada de molta polèmica. Mai no es va saber del cert si la directiva de Josep Maria Bartomeu no va ser capaç de retenir-lo, si el jugador es va veure seduït per una gran oferta econòmica del PSG o si estava fart d’estar a l’ombra de Leo Messi, que van ser els motius que es van esgrimir en el seu dia. Ara, però, després d’una nova filtració d’El Mundo de documents que provenen de la investigació del Barçagate, s’han conegut detalls molt rellevants al respecte.

Noves filtracions revelen el motiu real pel qual Neymar va marxar del Barça

El diari madrileny ha revelat noves comunicacions internes del Barça de l’època de Bartomeu, en aquest cas un correu electrònic que l’aleshores director de futbol, Raúl Sanllehí, va enviar al president i al director executiu, Òscar Grau, amb un informe on explicava la seva versió de la marxa de Neymar. Sorprèn que Sanllehí no fa referència a cap motiu econòmic, que és un dels arguments principals que sempre s’havien sentit, ja que detalla explícitament que “el seu pare no m’ha demanat mai diners”. De fet, el document en qüestió parla de diverses converses entre l’exdirector de futbol i el mateix Neymar Jr., així com amb Neymar da Silva Santos, el seu progenitor.

“El noi està malament, té molts problemes personals”

Segons Sanllehí, el davanter brasiler es trobava “perdut” a Barcelona. És més, explica que en diverses ocasions s’havia posat a plorar parlant amb ell i explicant-li la seva situació. Aquest és, segons s’extreu d’aquests documents, el motiu real pel qual Neymar volia marxar del Barça: un canvi d’aires. En l’informe de Sanllehí apareix el següent: “Ja us he explicat anteriorment que el problema d’aquest jugador és el seu cap. El noi està malament, té molts problemes personals. Està confús i és molt vulnerable. És per això que, equivocadament, ha pensat que fugint de Barcelona també fugirà dels seus problemes, quan el que ha de fer és afrontar-los i no marxar”.

El paper del seu pare i els companys d’equip

Sanllehí també explica que el pare de Neymar va intentar retenir-lo, però que algunes filtracions a mitjans de comunicació, així com conflictes personals amb el mateix Bartomeu i l’expresident Sandro Rosell, van fer que també s’acabés enfadant i acceptant la petició del seu fill de marxar. Finalment, l’exdirector de futbol del Barça també subratlla i destaca el paper de tots els companys d’equip de Neymar, que, diu, van intentar-lo convèncer, però tampoc no ho van aconseguir: “Han estat sensacionals, donant-li suport fins al final”. Ara bé, també revela que la relació entre el brasiler i els altres membres de la plantilla no va acabar de la millor manera possible: “Al final s’han acabat cansant d’ell, com jo i com tots nosaltres”.Més notícies
A la dreta, Josep Maria Bartomeu i Òscar Grau | Europa Press

Més reaccions judicials a les filtracions d’El Mundo sobre el Barça

Notícia: Més reaccions judicials a les filtracions d’El Mundo sobre el Barça
Comparteix
L'exdirector general del Futbol Club Barcelona, Òscar Grau, portarà el cas als tribunals
Notícia: Més reaccions judicials a les filtracions d’El Mundo sobre el Barça - Mobile
Josep Maria Bartomeu i Pique durant l'acte de renovació del central | FC Barcelona

Acusacions molt greus contra Bartomeu per fets relacionats amb Piqué

Notícia: Acusacions molt greus contra Bartomeu per fets relacionats amb Piqué
Comparteix
Noves filtracions revelen detalls polèmics de l'època de Bartomeu a la presidència del Barça
Notícia: Acusacions molt greus contra Bartomeu per fets relacionats amb Piqué - Mobile
Joan Laporta i Leo Messi, en arxiu | FC Barcelona

Comunicat molt dur del Barça sobre Messi amb amenaça judicial inclosa

Notícia: Comunicat molt dur del Barça sobre Messi amb amenaça judicial inclosa
Comparteix
El Futbol Club Barcelona s'ha mostrat indignat per les informacions filtrades pel diari El Mundo
Notícia: Comunicat molt dur del Barça sobre Messi amb amenaça judicial inclosa - Mobile
Josep Maria Bartomeu, amb Leo Messi | Europa Press

Les condicions que va posar Messi a Bartomeu per renovar, segons El Mundo

Notícia: Les condicions que va posar Messi a Bartomeu per renovar, segons El Mundo
Comparteix
Uns correus electrònics entre els representants del futbolista i l'expresident del Barça haurien revelat aquesta informació
Notícia: Les condicions que va posar Messi a Bartomeu per renovar, segons El Mundo - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa