Món Esport
El Barça confirma que jugarà a Montjuïc i revela el preu que haurà de pagar

El Futbol Club Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona han fet oficial l’acord que portarà el Barça a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc durant la temporada 2023-2024, mentre es duguin a terme les obres de remodelació més importants del Camp Nou. L’empresa Barcelona Serveis Municipals (B:SM) és qui gestiona aquest recinte, així que el pacte s’ha hagut de tancar a través d’aquesta firma. A més a més, també s’ha anunciat que el Barça es farà càrrec del pagament de diverses obres de millora de l’Estadi Olímpic i d’un pla de mobilitat per facilitar l’accés a Montjuïc des d’altres parts de la ciutat. Tot plegat comportarà un cost d’uns quinze o vint milions d’euros a l’entitat blaugrana, segons ha comunicat el seu president, Joan Laporta.

Tots els detalls del trasllat del Barça a Montjuïc

L’acord s’ha fet oficial en un acte on el màxim dirigent del club culer ha estat acompanyat de la vicepresidenta institucional, Maria Elena Fort, i del directiu responsable de l’Espai Barça, Jordi Llauradó. També hi ha hagut la presència del primer tinent d’alcaldia de la ciutat de Barcelona, Jaume Collboni. En aquest esdeveniment institucional s’ha explicat que l’Estadi Olímpic tindrà una capacitat per a uns 55.000 espectadors i el Barça el podrà utilitzar sempre que hi hagi partits del primer equip masculí i els dies previs i posteriors. A més a més, també hi podrà dur a terme altres actes concrets i puntuals, com entrenaments i alguns duels del primer equip femení.

El club haurà de pagar entre quinze i vint milions d’euros

El Barça s’encarregarà d’adequar l’espai de la gespa, que haurà de ser el terreny de joc dels partits de futbol, les graderies, els vestidors, l’aparcament interior i la zona de premsa. De manera conjunta amb l’Ajuntament, també es reforçarà el transport públic per arribar a l’àrea de l’Estadi Olímpic, cosa que comporta una millora del servei de funicular, així com autobusos llançadora i Bicing. El president Joan Laporta ha xifrat totes aquestes obres i altres despeses en un total d’uns quinze o vint milions d’euros, si bé aquest preu podria acabar pujant per imprevistos o fins i tot per la possibilitat que el Barça hagi d’allargar la seva estada a Montjuïc si la remodelació del Camp Nou no acaba a temps.



Més notícies
Joan Laporta, Ada Colau i Janet Sanz | FC Barcelona
La construcció de l’Espai Barça començarà imminentment
Notícia: La construcció de l’Espai Barça començarà imminentment
Comparteix
El president Joan Laporta i l'alcaldessa Ada Colau han explicat que les obres arrencaran el pròxim mes de juny
Imatge del projecte de l'Espai Barça | Europa Press
L’Espai Barça podria endarrerir-se a causa de la invasió a Ucraïna
Notícia: L’Espai Barça podria endarrerir-se a causa de la invasió a Ucraïna
Comparteix
El president del Barça, Joan Laporta, explica que la guerra està produint l'encariment dels materials
Joan Laporta, en roda de premsa | FC Barcelona
Els socis fan costat a Laporta, que supera el referèndum de l’Espai Barça
Notícia: Els socis fan costat a Laporta, que supera el referèndum de l’Espai Barça
Comparteix
Més de 48.000 socis han participat en la votació
Bartomeu, en arxiu
Nou escàndol de la directiva de Bartomeu relacionat amb l’Espai Barça
Notícia: Nou escàndol de la directiva de Bartomeu relacionat amb l’Espai Barça
Comparteix
El club va pagar 1,5 milions d'euros al Laietà per unes suposades molèsties que encara no s'havien produït

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa