Món Esport
Tots els fitxatges i jugadors que Mateu Alemany ha portat al Barça

Després que el Futbol Club Barcelona superés Osasuna per un gol a zero al Camp Nou, el club blaugrana va emetre un comunicat on explicava que el director de l’Àrea de Futbol, Mateu Alemany, deixaria el seu càrrec el pròxim 30 de juny. Tot i això, en el mateix comunicat publicat pel Barça, s’explica que Mateu serà l’encarregat de tancar tots els fitxatges del club blaugrana del proper mercat de fitxatges, encara que algunes operacions es podrien tancar a última hora. A més a més, segons diversos mitjans de comunicació, Mateu Alemany podria haver decidit el seu futur fitxant com a nou director de l’Aston Villa, equip ubicat a la ciutat de Birmingham (Anglaterra), on coincidiria amb Unai Emery, entrenador del club anglès.

Els primers fitxatges de Mateu Alemany per al FC Barcelona

Mateu Alemany va arribar al club blaugrana de la mà de Joan Laporta, que va tornar a la presidència del club durant el mes de març del 2021. Des d’aleshores, el director de l’Àrea de Futbol del Barça ha hagut de fer grans esforços per tal de poder reconstruir un Barça que es trobava en una situació molt delicada. Precisament, el primer mercat de fitxatges, Mateu no va poder fer molts moviments de jugadors i, a més a més, es va veure obligat a desfer-se de futbolistes com Leo Messi i Antoine Griezzmann per tal de rebaixar la massa salarial del club blaugrana. En aquest sentit, el Barça només va poder inscriure jugadors lliures com: Sergio Agüero, Eric Garcia, Memphis Depay o la cessió de Luuk de Jong. L’únic fitxatge que va dur a terme el club blaugrana va ser el del lateral dret Emerson Royal, que va marxar rumb a Londres durant la mateixa finestra de mercat de fitxatges per jugar amb el Tottenham a canvi de 25 milions d’euros.

Mateu Alemany, director esportiu del FC Barcelona | Europa Press
Mateu Alemany, director de l’Àrea de Futbol del FC Barcelona | Europa Press

Les primeres grans operacions de Mateu Alemany

La primera gran operació de Mateu Alemany no va arribar fins al mercat d’hivern. El club blaugrana va incorporar fins a quatre futbolistes per tal de reforçar un equip que havia quedat eliminat de la UEFA Champions League a la fase de grups de la competició. Pierre-Emerick Aubameyang (lliure), Adama Traoré (cesssió), Dani Alves (lliure) i Ferran Torres (55 milions). Amb aquests reforços, Xavi va aconseguir acabar la Lliga en segona posició, fe que permetia que els blaugranes juguessin el títol de la Supercopa.

El mercat més complicat de Mateu Alemany

Gràcies a l’activació de múltiples palanques, el Futbol Club Barcelona ha pogut incorporar grans futbolistes al seu equip durant el mercat de fitxatges de la temporada 2022/23 que han permès que l’equip de Xavi fes un pas endavant. En aquest sentit, Mateu Alemany ha fitxat futbolistes com Franck Yannick Kessié, migcampista ivorià de l’AC Milan (agent lliure); Raphinha, extrem brasiler del Leeds United (58 milions d’euros); Jules Koundé, central del Sevilla FC (50 milions d’euros); Héctor Bellerín, lateral dret de l’Arsenal (agent lliure) i Marcos Alonso, lateral esquerre del Chelsea FC (agent lliure). Gastant-se un total de 158 milions d’euros en futbolistes que han estat clau per a aquesta temporada.



Més notícies
Mateu Alemany, durant la seva etapa al Barça | Europa Press
Mateu Alemany deixa el Barça
Notícia: Mateu Alemany deixa el Barça
Comparteix
El club blaugrana ha comunicat que el director de l'Àrea de Futbol iniciarà "un nou projecte professional"
Mateu Alemany, durant la seva etapa al Barça | Europa Press
Els motius pels quals Mateu Alemany canvia el Barça per un equip inferior
Notícia: Els motius pels quals Mateu Alemany canvia el Barça per un equip inferior
Comparteix
A falta de confirmació, el mallorquí fitxarà per l'Aston Villa de la Premier League
Ansu Fati celebra el gol de la victòria amb els seus companys | FC Barcelona
El gran assenyalat de la victòria del Barça ‘in extremis’ al Camp Nou
Notícia: El gran assenyalat de la victòria del Barça ‘in extremis’ al Camp Nou
Comparteix
Ansu Fati ha tornat a deixar tothom molt fred amb el seu partit quan més s'està parlant sobre el seu futur
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Xavi llança un avís al Barça tot i estar més a prop que mai de la Lliga
Notícia: Xavi llança un avís al Barça tot i estar més a prop que mai de la Lliga
Comparteix
L'entrenador català ha avaluat la victòria del seu equip contra l'Osasuna al Camp Nou

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa