Món Esport
Javier Tebas torna a carregar contra el Barça i la Superlliga

El president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas, ha tornat a arremetre contra el Barça, el Madrid i tot el que envolta el projecte de la Superlliga europea de clubs. L’advocat de Vitòria ha mostrat una vegada més el seu rebuig a la creació d’aquesta nova competició, aprofitant una entrega de premis celebrada aquest divendres a Brunete. Ha assegurat que “no és el model que volen els equips espanyols, excepte dos”. Segons Tebas, el futbol professional espanyol està dividit en dos plantejaments: “el que tenen gairebé quaranta clubs, i el que tenen només dos”.

Tebas titlla la Superlliga de “cosmètica”

El president de la Lliga ha volgut acabar la seva intervenció a l’entrega de premis amb la següent reflexió: “La Superlliga és molt cosmètica. El 2021, de 630 parlamentaris de la Unió Europea, 570 van votar-hi en contra i de 27 països, 23 s’han personat en el procediment judicial. Tots en contra menys Luxemburg”. D’aquesta manera, Javier Tebas vol fer palès el poc suport que té el nou projecte i el seu total rebuig a la iniciativa.

Javier Tebas, president de LaLiga | Europa Press
Javier Tebas, president de LaLiga | Europa Press

Bernd Reichart, nou CEO de la Superlliga

L’empresa encarregada d’impulsar la Superlliga, A22 Sports Management, ha nomenat aquesta setmana un nou CEO. Es tracta de l’executiu alemany Bernd Reichart. L’objectiu d’aquest “fitxatge” és que “comenci un diàleg actiu i extens amb un grup integral de parts interessades del futbol; inclosos clubs, jugadors, entrenadors, aficionats, mitjans i legisladors”. Reichart és una persona convençuda que el futbol necessita un canvi i per això fa costat al projecte de la Superlliga. A una entrevista a Financial Times, el nou CEO de la Superlliga va posar data a l’inici de la nova competició: “La temporada 24/25? Sona raonable…”, va dir Reichart. En tot cas, l’executiu alemany té clar que el futbol ha d’evolucionar i ja ha iniciat els contactes amb diferents parts del món del futbol per discutir i escoltar els diversos punts de vista.

Els clubs alemanys s’hi oposen

Oliver Kahn, director general del Bayern de Munic, ha declarat al diari alemany Bild que el club bavarès no està a favor de la creació de la Superlliga. “L’intent de crear una Superlliga va fracassar fa un any i mig. Des de llavors, sempre hem comunicat clarament la nostra posició”, explica l’exporter alemany. De la mateixa manera, el director general del Borussia Dortmund, Joachim Watzke, també ha opinat sobre la possible nova competició europea. “La Champions League és un format excepcional, especialment a partir del 2024. A més, sento que estic en molt bones mans amb la UEFA, perquè també estan pendents dels clubs més petits”, declara Watzke. Així doncs, els impulsors de la Superlliga -Barça, Madrid i Juventus- es queden sense suports en la resta de clubs europeus.



Més notícies
Luis Rubiales, president de la RFEF, i Javier Tebas, president de LaLiga | Europa Press
Rubiales acusa Tebas d’orquestrar la campanya de les filtracions
Notícia: Rubiales acusa Tebas d’orquestrar la campanya de les filtracions
Comparteix
A més, ha negat l'escàndol de les orgies pagades amb diners de la federació que va treure a llum el seu tiet
Javier Tebas, president de LaLiga | Europa Press
Tebas sorprèn amb una piulada sobre el Barça
Notícia: Tebas sorprèn amb una piulada sobre el Barça
Comparteix
El president de LaLiga defensa el club blaugrana amb una resposta contundent a Al-Khelaifi, president del PSG
Florentino Pérez, Joan Laporta i Andrea Agnelli, presidents del Madrid, Barça i Juventus, equips impulsors de la Superlliga | Europa Press
Canvis importants a la Superlliga: ja hi ha data d’inici
Notícia: Canvis importants a la Superlliga: ja hi ha data d’inici
Comparteix
El projecte ha incorporat un CEO, Bernd Reichart, que és optimista amb començar aviat
Javier Tebas, president de LaLiga | Europa Press
Javier Tebas torna a la càrrega contra el Barça
Notícia: Javier Tebas torna a la càrrega contra el Barça
Comparteix
El president de LaLiga critica l'actitud del club blaugrana vers el límit salarial de la competició

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa