Món Esport
Fèlix Millet i la seva relació amb el Barça

Aquest dijous ha mort Fèlix Millet, amb 87 anys. Millet ha estat un empresari català, conegut principalment per haver dirigit el Palau de la Música Catalana entre 1990 i 2009, i pels casos de corrupció relacionats amb aquesta institució, amb quasi tres milions d’euros apropiats de manera il·legal, segons la justícia. Tot i això, Millet també va tenir una relació molt menys coneguda amb l’esport i, en concret, el Futbol Club Barcelona.

Concretament, el barceloní va exercir com a vicepresident tercer de la Fundació Barça. Va rebre aquest càrrec l’any 2007, durant el primer mandat del president Joan Laporta. Un càrrec que, evidentment, va deixar de forma instantània l’any 2009, quan va esclatar el cas de corrupció, i abans que la junta directiva tingués temps de prendre una decisió.

La vinculació de Millet amb l’entitat blaugrana, però, va més enllà. Per una banda, perquè ell va ser un dels impulsors de la Fundació. La va instaurar l’any 1990, juntament amb l’empresari Evarist Murtra, i sota el mandat de l’expresident culer Josep Lluís Núñez. A més, la seva relació amb Núñez el va dur a vicepresidir el club mateix entre els anys 1993 i 2000.

A continuació, Joan Gaspart va guanyar les eleccions, i Millet va formar part de la seva junta directiva. Per a les eleccions de 2010 va arribar a sonar el seu nom com a possible candidat per fer front al guanyador Sandro Rosell, si bé va ser una especulació, que es va donar quan el cas de corrupció ja havia esclatat.

Millet ha passat els seus últims anys a la presó

Sigui com sigui, Millet ha passat a la història del país per la corrupció. El judici del seu cas, conegut com el Cas Millet, va començar l’any 2017, i va acabar amb el seu ingrés a la presó de Brians 1 el juny de 2020. Tot i això, des d’octubre de 2022 va passar a residir a l’Hospital Penitenciari de Terrassa, en haver demanat el tercer grau pel seu estat físic. Finalment, el gener d’enguany va ser traslladat a una residència.



Més notícies
De Burgos Bengoetxea, àrbitre de LaLiga | Europa Press
L’àrbitre del clàssic de diumenge, de bon record per al Barça
Notícia: L’àrbitre del clàssic de diumenge, de bon record per al Barça
Comparteix
De Burgos Bengoetxea xiularà el seu tercer duel entre els catalans i els madrilenys
Erling Haaland saluda Pep Guardiola després de la seva exhibició al Manchester City-Red Bull Leipzig | Europa Press
El canvi al contracte de Haaland que demostra la fidelitat amb Guardiola
Notícia: El canvi al contracte de Haaland que demostra la fidelitat amb Guardiola
Comparteix
Tal com ha informat Catalunya Ràdio, el fet que el català hagi renovat fins a 2025 implica que el noruec demori un any la possible activació de la clàusula per 'només' 200 milions d'euros
Santillana, exjugador del Reial Madrid de la dècada dels anys setanta, celebrant un gol | Real Madrid
La increïble confessió d’un àrbitre dels anys setanta sobre el Reial Madrid
Notícia: La increïble confessió d’un àrbitre dels anys setanta sobre el Reial Madrid
Comparteix
En un reportatge de TV3, José Luis Orrantia va explicar que rebia una trucada del president del Comitè Tècnic d'Àrbitres abans de xiular partits dels blancs
Ousmane Dembélé, jugador del FC Barcelona | Europa Press
Dembélé protagonitza una divertida i curiosa imatge a Anglaterra
Notícia: Dembélé protagonitza una divertida i curiosa imatge a Anglaterra
Comparteix
L'extrem francès del Barça ha estat caçat en un partit de la segona divisió anglesa

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Com ens creiem el que diu Madrid a març 16, 2023 | 23:00
    Com ens creiem el que diu Madrid març 16, 2023 | 23:00
    2ª PART. EM QUEDEN DUBBTES SOBRE EL JUDICI. 1: com és que van excloure totalment la vicepresidenta Marina Carulla? O la van considerà tota que no s'enterava de res o hi ha gat amagat, coincideix amb el trasllat de l'empresa familiar a l'Aragó. Caram. 2: com és que tampoc van mirar res de Ferrovial si era mitja corrupció? 3: com és que al fiscal el van enviar a Brusel.les amb un càrrec molt important que no se'n sap res, cobrant un bon sou? és el premi que es dóna als servidors poc clar de la pàtria. 4: Com és que no es va investigar el paper de la FAES de l'Aznar, sembla que molts diners del Palau van anar a parar allà. Tot va ser un xic estrany i com que ens creiem tot el que ve de Madrid vés a saber que havia passa't de veritat. A la policia patriòtica i als seus superiors els interessava fer caure CIU. TENIM UN COMPLEXE D'INFERIORITAT...!
  2. Icona del comentari de: Fer de nou el judici a març 16, 2023 | 23:01
    Fer de nou el judici març 16, 2023 | 23:01
    3ª PART Caldria tornar a fer el judici amb millor fiscal i millor defensa. Un dia podrem saber la veritat?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa