Món Esport
El Barça fa una passa de gegant cap a la salvació econòmica

El Futbol Club Barcelona ha fet una passa de gegant cap a la salvació econòmica. Ho ha fet gràcies a l’activació de les dues cèlebres palanques de les quals ha parlat tant últimament el seu president, Joan Laporta. La junta directiva les ha trobat i les ha treballat, i la gran majoria de socis les ha aprovat a l’Assemblea Extraordinària celebrada aquest dijous en un format híbrid: a Barcelona i de manera telemàtica. Això significa que el club vendrà el 49% del BLM i cedirà el 25% dels drets televisius.

Ara, torna a ser el torn d’una junta encapçalada per un Laporta orgullós. Ara, ell i els seus socis hauran de decidir les millors ofertes. És a dir, ja s’ha aprovat la venda i la cessió d’ambdós elements i ara falta que aprovin els compradors. No han transcendit els noms dels candidats, si bé ja s’ha deixat clar que n’hi ha diversos.

La votació de BLM

En primer lloc, s’ha aprovat la venda de la part minoritària de BLM. Aquestes són les sigles de Barça Licensing & Merchandising. És una societat que s’encarrega de gestionar el mercat de marxandatge blaugrana, a través de botigues físiques, online, de venda a través de tercers i de venda de productes sota llicència. Hi ha hagut 568 vots a favor, 65 en contra i 13 abstencions. I tal com ha definit el vicepresident Juli Guiu, el club es queda amb la possibilitat de recomprar aquest 49% (durant cinc o sis anys).

La votació dels drets televisius

La votació dels drets televisius ha rebut també el beneplàcit de la gran majoria de participants amb dret a vot: 494 a favor, 62 en contra i 13 abstencions. El vicepresident econòmic, Eduard Romeu, ha reconegut que “mirem de trobar la xifra màxima que no ens faria malament i que acceptessin els inversors. Per això el 25%. El segon exercici intern va ser què representa el 25% dels drets de televisió de LaLiga, aproximadament el 5% del pressupost del club. Ens hem posat una palanca que no posi en risc els exercicis següents”.Comentaris

  1. Icona del comentari de: Un pasito alante un pasito atrás a juny 17, 2022 | 11:12
    Un pasito alante un pasito atrás juny 17, 2022 | 11:12
    O el pot fer en direcció contrària cap a la conversió en S.A. com no li surti bé la jugada. Quan un es ven part del patrimoni, desprès es fa molt dificil recuperar-ho.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa