Món Esport
Quan i on veure el Barça-Benfica, la primera final de Xavi
  • CA

Quan només fa dues setmanes que s’ha posat al capdavant del primer equip masculí del Futbol Club Barcelona, el tècnic egarenc Xavi Hernández ja ha d’afrontar un partit que s’ha qualificat de final. Els blaugranes s’enfronten al Benfica de Lisboa al Camp Nou en la cinquena jornada de la UEFA Champions League i una victòria certificaria la classificació matemàtica per als vuitens de final, un fet que semblava gairebé impossible després, justament, de la golejada rebuda a Portugal en el segon duel de la lligueta. En canvi, un empat obligaria el Barça a jugar-s’ho tot a l’Allianz Arena contra el Bayern de Munic, mentre que una derrota deixaria els culers pràcticament fora.

És per això que en roda de premsa Xavi ha deixat clar que només contempla l’opció del triomf. El problema, però, és que no ha tingut prou temps per treballar amb la seva idea i el pitjor de tot és que tampoc no té efectius per aplicar-la. La infermeria del Barça continua farcida de futbolistes importantíssims i sobretot d’extrems, peça indispensable per al tècnic egarenc per poder obrir el camp i jugar com a ell li agrada. Ansu Fati continua lesionat, Ousmane Dembélé ha entrat a la llista però arriba massa just per ser titular, així com Sergiño Dest, i els joves Ilias Akhomach i Abde Ezzalzouli no poden ser convocats.

Xavi, per tant, haurà d’utilitzar jugadors que no poden fer ben bé el que ell vol que facin, però també ha dit davant de la premsa que no renunciarà a la seva idea de cap de les maneres. Per tant, en una banda haurà de jugar Gavi de fals extrem i a l’altra ho hauran de fer Philippe Coutinho, que no obre bé el camp i que està molt qüestionat, i Yusuf Demir, qui no té nivell per al primer equip del Barça. Tot i això, Xavi ha parlat d’optimisme i ha assegurat que pot jugar bé amb el que té. Amb tot, el seu onze més probable seria el format pels següents jugadors: Ter Stegen; Mingueza, Piqué, Eric, Alba; Busquets, De Jong, Nico; Gavi, Memphis, Coutinho (Demir).

El partit que enfrontarà el Futbol Club Barcelona i el Dinamo de Kíev, corresponent a la cinquena jornada de la fase de grups de la UEFA Champions League, es disputarà avui 23 de novembre al Camp Nou a les 21:00h. A Catalunya es podrà veure a través de Movistar Liga de Campeones i, com sempre, també es podrà seguir en directe a través de la pàgina web d’El Món i del compte de Twitter de Món Esport, amb els comentaris de César Santos.



Més notícies
Xavi, al Camp Nou | Europa Press
Xavi no contempla cap altra opció que la victòria contra el Benfica
Notícia: Xavi no contempla cap altra opció que la victòria contra el Benfica
Comparteix
També assegura que hi veu una "oportunitat" de revenja i de demostrar el potencial del Barça
Pedri González, jugador del Barça | Europa Press
Pedri guanya el Golden Boy, la ‘Pilota d’Or’ dels jugadors joves
Notícia: Pedri guanya el Golden Boy, la ‘Pilota d’Or’ dels jugadors joves
Comparteix
Es converteix en el segon futbolista del Barça que recull aquest premi, després de Leo Messi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa