Món Esport
Els tres grans objectius del Barça en clau de fitxatges

El Futbol Club Barcelona encara els darrers dies del mercat de fitxatges hivernal amb l’objectiu d’acabar de pair la desgràcia de la lesió d’Ansu Fati. Mateu Alemany, director esportiu del club, s’ha deixat els deures per al final, però pretén fer-los. Pretén atorgar a Xavi futbolistes que facin de l’actual plantilla una de més competitiva, per així segellar el primordial objectiu de la classificació a la Champions de la propera temporada. I, de pas, lluitar l’eliminatòria d’Europa League contra un perillós Nàpols. No: Ferran Torres podria no ser l’única incorporació al mes de gener.

Ja ha quedat clara la necessitat de fer incorporacions. El Barça és ara mateix una macedònia de futbolistes joves que apunten maneres però que necessiten cremar etapes i no pas carregar el pes de la institució, de jugadors veterans que necessiten un recanvi però que no en tenen, i de jugadors que no han donat la passa que s’esperava que donessin. Xavi Hernández no pot dependre d’Abde, Gavi o Nico per aconseguir els seus objectius de la segona part de la temporada i no pot esprémer Sergio Busquets, Gerard Piqué, Jordi Alba o Dani Alves fent-los disputar cada matx.

Cos tècnic i directiva busquen posar solucions a la manca de gol vistos en partits com el de Mendizorroza, i a problemes defensius com els manifestats a San Mamés. Volen incorporar més competitivitat a l’equip, i volen fer-ho mitjançant la incorporació de tres futbolistes. Tres homes consolidats al futbol d’elit, que ja han demostrat bons nivells en la seva carrera i que per tant donarien rendiment immediat. El primer nom, i del qual se’n porta parlant més temps, és el d’Álvaro Morata.

El davanter madrileny ja fa setmanes que vol marxar del seu actual equip, la Juventus. Aquesta tessitura, unida al desig de l’equip bianconero per fitxar el golejador serbi de la Fiorentina Dušan Vlahović, podria facilitar el passi de Morata al Barça. El Barça, però, hauria de negociar amb l’Atlètic de Madrid, ja que és a qui pertany el novè màxim golejador històric de la selecció espanyola. I buscaria una cessió fins al final de la temporada, donades les circumstàncies econòmiques i de la massa salarial del club. L’operació podria resoldre’s un cop la Fiorentina tanqui la substitució de Vlahović.

Morata podria resoldre la greu manca de gol del Barça. I és que el blaugrana ha marcat menys gols a la Lliga que Reial Madrid, Sevilla FC, Reial Betis, Atlètic de Madrid, Vila-real i València. És, doncs, el setè equip amb més gols del campionat i necessita revertir això per assegurar-se, com a mínim, la quarta plaça. I busca reforçar-se amb un jugador que aquesta temporada marca un gol casi cada tres partits, en un equip amb menys potencial creatiu que l’equip de Xavi Hernández. La 2016/2017, al Reial Madrid de Zidane, i la 2020/2021, a la Juventus d’Andrea Pirlo, han sigut les temporades més prolífiques del madrileny, amb 20 gols a cadascuna.

I de la davantera, a la defensa. Xavi vol establir competència i relleu a Jordi Alba. Encara no confia en el jove Alejandro Balde, i per això ha demanat un altre lateral esquerrà a la secretaria tècnica. I aquesta podria portar-li Nicolás Tagliafico. L’argentí, campió de la Copa Amèrica 2021 i també internacional a la de 2019 i al Mundial 2018, està disputant la seva cinquena temporada a l’Ajax. Coneix, doncs, el joc de posició del qual Xavi parla tant. Va formar part, de fet, de l’Ajax que va meravellar el continent la temporada 2018/2019 amb un futbol exquisit, arribant a les semifinals de la Champions.

Finalment, una altra operació brillant en termes econòmics i de rendiment immediat que maneja Mateu Alemany és la de César Azpilicueta. Aquesta, però, està pensada per al proper estiu. Perquè serà quan el vigent campió de la Champions amb el Chelsea finalitzi el contracte. Per tant, arribaria sense cap transacció. La seva experiència i la polivalència llueixen. El navarrès podria actuar com a central, o lateral dretà, tal i com juga a la selecció espanyola de Luis Enrique.



Més notícies
Luis Enrique, Pep Guardiola, Xavi i Unzué en la presentació del documental 'Vivir valELA pena' | Europa Press
Unzué recorda la “dificultat afegida” que ha tingut Xavi al Barça
Notícia: Unzué recorda la “dificultat afegida” que ha tingut Xavi al Barça
Comparteix
Luis Enrique, Pep Guardiola i Xavi Hernández han acompanyat l'exporter blaugrana en la presentació del documental que protagonitza
Ronald Araujo celebra un gol | Europa Press
Araujo hauria rebutjat l’oferta de renovació del Barça
Notícia: Araujo hauria rebutjat l’oferta de renovació del Barça
Comparteix
El contracte del defensa central uruguaià finalitza l'estiu del 2023

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa