El Barça recupera l’honor del Camp Nou amb nou rècord d’assistència (5-1)

El Futbol Club Barcelona tenia una espina clavada amb els equips alemanys des de fa una setmana, quan l’Eintracht de Frankfurt va eliminar el primer equip masculí de l’Europa League enmig d’una invasió d’aficionats visitants. En aquell partit, uns 30.000 seguidors teutons van apoderar-se del Camp Nou i van aconseguir que el Barça sentís estar jugant fora de casa.

Vuit dies després d’aquells fets, l’equip femení del FC Barcelona ha sortit al pas per recuperar l’honor que havia perdut el Camp Nou en l’últim compromís europeu del conjunt masculí. Les blaugranes han golejat el Wolfsburg per 5-1 a les semifinals de la Champions i han deixat pràcticament segellat el bitllet a la final de la màxima competició europea. Aquest divendres, els únics tons que donaven color a les graderies de l’estadi culer eren el blau i el grana. 91.648 espectadors han assistit a aquest duel i el Camp Nou ha batut un nou rècord d’assistència a un partit de futbol femení en tot el món, superant la xifra registrada contra el Madrid en l’anterior eliminatòria. Els aficionats han convertit el camp en una festa des de la primera part, ja que l’equip de Jonatan Giráldez ha encarrilat el duel abans del descans.

Quatre gols a la primera part

El FC Barcelona ha fet quatre dianes a la primera meitat, però si arriba a marcar-ne vuit ningú que hagi vist el partit s’hauria estranyat. Les barcelonistes tan sols han trigat dos minuts a obrir el marcador. Rolfö, que jugava contra el seu exequip, ha enviat una passada en profunditat per a Aitana. La davantera ha estat més ràpida que la defensa alemanya i ha recollit la pilota sola davant Schult. La catalana ha obert el marcador amb un xut per sota de les cames de la portera visitant. Tot seguit, Hansen ha fet un gol magistral en endinsar-se a l’àrea, retallar una rival i col·locar l’esfèric a l’escaire de la porteria.

Al minut 30, les blaugranes han enamorat al Camp Nou amb una jugada col·lectiva que hauria signat Johann Cruyff pel seu equip. Jenni Hermoso ha culminat aquesta acció en rebre una passada de la mort de Marta Torrejón i enviar la pilota al fons de la xarxa. Abans del descans, Patri Guijarro ha dirigit una passada en profunditat a Alexia Putellas i la millor jugadora del món ha fet el 4-0 amb un tir que ha topat en Schult i també en el pal.

El Barça no s’ha conformat a la segona part i ha continuat buscant la porteria rival. Crnogorcevic ha aconseguit marcar a la sortida d’un córner, però l’acció ha quedat invalidada per fora de joc. Després de diverses ocasions on les locals han perdonat el cinquè, el Wolfsburg ha escurçat distàncies per mitjà de Roord. Aquest gol també havia estat anul·lat, però la col·legiada ha acabat validant-lo després de la revisió del VAR.

Una de les protagonistes dels últims minuts del duel ha estat Asisat Oshoala, que ha tornat a jugar després de superar una lesió que arrossegava des del mes de febrer. La nigeriana ha disposat de diverses bones ocasions, però Schult ha refusat els seus tres intents de marcar. Finalment, l’encarregada de fer el cinquè gol del Barça ha estat Alèxia Putellas, que ha transformat un penal que ella mateixa ha provocat. Amb aquest resultat, l’equip de Jonatan Giráldez disposa d’una important renda pel partit de tornada, que es disputarà a Alemanya el dissabte 30 d’abril a les 18:00 hores.